Ministar Jovanović ostao i bez zamjenice: Marija Lugarić najavila povratak u saborske klupe



"ISTINA je! Odlazim iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i vraćam se u Sabor", rekla je z Index zamjenica ministra Željka Jovanovića, Marija Lugarić.  U razgovoru za Index opovrgnula je kako njen odlazak iz Ministarstva ima veze s nedavnim povlačenjem Nacrta zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju te činjenicom da je ostavku nedavno podnio ministrov pomoćnik za znanost prof. dr. Saša Zelenika.

Tužni splet okolnosti


"Ne, to nema nikakve veze. Naime, riječ je o tužnom spletu okolnosti odnosno smrti Borisa Šprema. Netko od nas se morao vratiti u Sabor i popuniti njegovo mjesto. Prema zakonu to su mogli napraviti Gordan Maras koji je ministar, Zvonimir Mršić koji je predsjednik Uprave Podravke, Darko Ledinski koji je  zamjenik potpredsjednice Vlade i ja. Kao zamjenica ministra najniža sam u toj hijerarhiji te se slijedom toga vraćam u Saboru", rekla je Lugarić.

Podsjetimo kako je Lugarić izabrana kao zastupnica u Drugoj izbornoj jedinici. Svoj mandat, odlaskom na dužnost u Ministarstvo, stavila je u mirovanje, a umjesto nje u saborsku klupu je sjela Vesna Želježnjak.

"Nekada ne biramo sami svoj put, nego su oni posljedica (ovdje konkretno tužnih) okolnosti", napisala je Lugarić na svom službenom twitter profilu najavivši odlazak iz Ministarstva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.