Manojlo Milovanović ne zna za hrvatsku tjeralicu zbog ratnog zločina: "Otkud ja znam šta im je palo na pamet?"

Foto: Kurir-infor.rs

UMIROVLJENI general vojske bosanskih Srba Manojlo Milovanović izjavio je u srijedu kako nema informaciju da je Hrvatska za njim raspisala međunarodnu tjeralicu zbog ratnog zločina nad civilnim stanovništvom, kao i da ne zna za što bi ga hrvatsko pravosuđe moglo teretiti.

Lokalni mediji u Banjoj Luci izvijestili su kako je hrvatski ured Interpola navodno još 7. siječnja poslao obavijest o raspisivanju tjeralice za Milovanovićem Glavnom tajništvu Interpola u Lyonu.

Prema proceduri takva difuzna tjeralica trebala bi postati "crvenom" odnosno obvezujućom za sve države-članice Interpola u slučaju da do 7. veljače na nju ne stigne prigovor od ovlaštenih tijela u BiH.

"Otkud ja znam šta im je palo na pamet, da li su znali da će biti raspisana potjernica za Naserom Orićem, pa su htjeli neku ravnotežu", izjavio je Milovanović za TV Republike Srpske (RTRS).

Milovanović je tijekom cijelog rata u BiH bio zamjenikom glavnog zapovjednika vojske bosanskih Srba Ratka Mladića no do sada nije optužen niti za jedan ratni zločin.

Komentirajući tvrdnje o tjeralici iz Hrvatske kazao je kako je svoju nedužnost već dokazivao i u Den Haagu i u Sarajevu te kako se nakon svega "osjeća jadno".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.