"Madeleine McCann vjerojatnije je oteo par bez djece, nego lanac pedofila"

BIVŠI istražitelj Scotland Yarda za otmice, Ian Horrocks kazao je da misli da je nestalu Madeleine McCann vjerojatnije oteo par bez djece, nego pedofilski lanac.

Horrocks smatra da su malenu Britanku Maddie, koja je nestala prije pet godina iz vikendice svojih roditelja u Portugalu, kao metu označili odmah kada je došla u Praia da Luz sa svojim roditeljima. Inspektor misli i da njezini otmičari nisu ostali u tome području, iako smatra da bi još uvijek mogli biti u Portugalu, piše Herald.

"Želio ju je kao dio svoje obitelji"

"Jasno je da je postojao plan i ruta za bijeg. To nije bila impulzivna otmica", kazao je Horrocks te dodao kako ljudi koji su oteli Madeleine nemaju svoju djecu ili bliske obitelji. "Madeleine je uzeo netko tko ju je želio kao dio svoje obitelji", rekao je inspektor te dodao da vjeruje da su je otmičari vidjeli ranije toga tjedna te su razvili plan za otmicu. "Otmičaru su dvije minute trebale za bijeg", kazao je Horrocks te dodao kako je otmičar, ako je skrenuo desno nakon izlaska iz apartmana, imao 30 sekundi u kojima ga nitko nije vidio.

Smatra da su otmičari neko vrijeme pratili roditelje djevojčice. "U danima prije otmice šest puta je viđen sumnjivi muškarac", rekao je inspektor i dodao kako je Gerry te večeri pogledao svoju djecu oko 21:05 sati te se potom vratio u bar, a tada je bilo idealno vrijeme za otmicu. Roditelji djevojčice, Kate i Garry McCann su sa prijateljima večerali u restoranu blizu apartmana kada je Maddie nestala iz sobe koju je dijelila sa bratom blizancem. Horrocks je svoje zaključke dao nakon što su portugalski dužnosnici prošlog tjedna odbili ponovno otvaranje slučaja.

195 novih tragova

Britanska policija tvrdi da su ponovnim pregledavanjem slučaja prošle godine došli do 195 novih tragova. "Nema dobrih forenzičkih dokaza, niti mogućih sumnjivaca", ističe Horrocks te dodaje da su još jedino ostali svjedoci. "Na njih se treba fokusirati. Prošlo je gotovo pet godina od strašnog zločina. No, još nije prekasno", zaključio je Horrocks.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.