Krvavi prosvjedi protiv Morsija u Egiptu: Poginulo najmanje 16 osoba, više od 600 ozlijeđenih!

Screenshot: YouTube

GOLEMI prosvjedi održali su se tijekom noći u Egiptu, a prema posljednjim informacijama, poginulo je16 osoba, dok ih je više od 600 ozlijeđeno. Nasilni prosvjedi održani su u nekoliko gradova, uključujući i Kairo. Građani zahtijevaju ostavku predsjednika Mohammeda Morsija.

U glavnom gradu Kairu deseci tisuća ljudi okupili su se na trgu Tahrir ispred predsjedničke palače, koji je u posljednjih nekoliko mjeseci već nekoliko puta bio poprištem krvavih sukoba.

Milijuni prosvjednika diljem zemlje optužili su predsjednika Morsija za neuspjeh u svladavanju ekonomskih i sigurnosnih problema otkako je preuzeo vlast prije godinu dana.

Opozicija koja predvodi prosvjede dala je ultimatum predsjedniku Morsiju da u utorak podnese ostavku, javlja BBC. Ako se to ne dogodi Morsi će biti suočen s neredima.


Iako je većina prosvjeda bila mirna, zabilježeno je nekoliko većih incidenata u kojima su prosvjednici kamenjem gađali institucije države u Kairu. Jedna je osoba poginula u nasilnim obračunima u Kairu, jedna u pucnjavi, dok ih je najmanje još pet ubijeno u prosvjedima u drugim egipatskim gradovima.

Grupa prosvjednika, protivnika aktualnog predsjednika Muhammeda Mursija i grupa takozvanih "sjekiraša" upali su jutros u zgradu  Muslimanske braće u Kairu i devastirali unutrašnjost, a brojni predmeti su izbačeni iz zgrade, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Blokada zgrade Muslimanske braće (Ihvan) traje od sinoć, a i dalje se iznad naselja El-Mukattam, na istoku Kaira, diže gusti dim, što je posljedica Molovljevih koktela koje bacaju prosvjednici.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.