Kosor o HDZ-ovom crnom fondu: Nisam primala nikakav novac, meni se ništa nije kupovalo

PREDSJEDNICA HDZ-a Jadranka Kosor komentirala je početak suđenja u aferi Fimi media i današnji iskaz bivše blagajnice HDZ-a Branke Pavošević o tome da je dio vodstva stranke bio upoznat s crnim fondovima i dobivao novac iz njih. Kosor je komentirala i sporno financiranje njene kampanje za predsjednicu države.

"Imam informaciju da je i bivša blagajnica rekla u svom iskazu da je neke stvari vezano uz mene naknadno dopisala"

"Što se tiče kampanje u kojoj sam sudjelovala kao kandidatkinja za predsjednika države, nju je financirao HDZ. Nije bilo niti jednog razloga da posumnjam u način na koji se ta kampanja financirala. Podsjećam da je HDZ velika stranka koja je u inkriminiranom razdoblju od kraja 2003. do sredine 2009. imala proračun oko 250 milijuna kuna plus članarine i donacije koje su u to vrijeme mogle biti neograničene. Prema tome, nije bilo nikakvog razloga da ja ne povjerujem u ono što se prikazalo u toj kampanji. Ja nisam vodila financije, nisam iznajmljivala bine, niti dogovarala plakate ni promotivni materijal. Ponavljam, nikakvog razloga za nikakvu sumnju nije bilo", rekla je Kosor dodavši kako je i sam iskaz Pavošević upitan što se vjerodostojnosti tiče.

"Imam informaciju da je i bivša blagajnica rekla u svom iskazu da je neke stvari vezano uz mene naknadno dopisala", istaknula je Kosor koja je također dala iskaz u USKOK-ovoj istrazi.

"Ono što sam o svemu imala reći, rekla sam u iskazu. Vjerujem da će se taj iskaz isto tako pročitati. Ja sam vrlo zadovoljna što sam mogla sudjelovati u procesu koji je otvorio široko borbu protiv korupcije", rekla je Kosor dodavši kako ona nije primila nikakav novac.

"Nisam primila apsolutno ni lipu"

"Ja nisam primala nikakav novac, ja nisam primila apsolutno ni lipu, ja se time nisam okoristila, meni se ništa nije kupovalo", istaknula je Kosor dodavši da je upravo ona potaknula vodstvo HDZ-a na davanje iskaza u ovom slučaju.

"Ponosna sam što sam upravo ja, u obrani HDZ-a, predložila Predsjedništvu stranke da u slučaju Fimi media svatko od članova predsjedništva iz tog razdoblja bude svjedok na sudu i da kaže svoje saznanja o tome je li tko primao, kako su se financirale kampanje i tako redom. Vjerujem da će na kraju istina na kraju izaći na vidjelo. Oni koji moraju odgovarati, neka odgovaraju, ali sam za to da nitko od nas koji nije primio ni lipe ne strada", zaključila je Kosor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.