Koliko još djece mora biti zvjerski ubijeno da svijet zaustavi rat u Siriji? Više od 10 tisuća mališana izgubilo je živote zbog politike!

Foto: Guliver Images/Getty Images

BATINE metalnim kablovima, bičevima i drvenim i metalnim palicama, elektrošokovi po genitalijama, čupanje noktiju na rukama i nogama, silovanja, lažna pogubljenja, opekotine od cigareta, lišavanje sna, samica i izloženost mučenju srodnika - samo su neka od zvjerskih zločina nad djecom počinjena u Siriji!

Ujedinjeni narodi objavili su izvještaj u kojem optužuju obje strane sirijskog sukoba za loš tretman djece, prenosi NY Times.



U izvještaju stoji da sirijske opozicijske grupe, koje imaju podršku Zapada, regrutiraju djecu izbjeglica u susjednim zemljama. S druge strane, sirijske Vladine snage pritvaraju i muče djecu koja imaju veze s pobunjenicima.

Bol i patnja koju su doživjela djeca u Siriji od početka trogodišnjeg sukoba neizreciva je i neprihvatljiva", naveo je glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon u izvještaju od 27. siječnja.

Izvještaj obuhvaća razdoblje od 1. ožujka 2011. do 15. studenog 2013. godine te je ovo prvi izvještaj upućen Vijeću sigurnosti UN-a koji detaljnije navodi razmjere problema.

Također, mnogi dječaci su izjavili da su smatrali kako je njihova dužnost priključiti se opoziciji koja ih je regrutirala. Također, provladine trupe i policija su navodno zastrašivale i otimale mladiće da bi im se pridružili.



U izvještaju se navodi kako su vladine snage odgovorne za pritvaranje, mučenje i torturu djece zbog navodne povezanosti s opozicijom te su djecu koristili kao "živi štit".

UN procjenjuju da je u Siriji ubijeno više od sto tisuća ljudi, od čega više od 10 tisuća djece.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.