I službeno počeli radovi na izgradnji terminala Zračne luke Zagreb

Foto: Arhiva

RADOVI na izgradnji novog putničkog terminala Međunarodne zračne luke Zagreb danas su i službeno započeli polaganjem kamena temeljca.

Prisutne je na početku pozdravio predsjednik Uprave Zračne luke Zagreb Bruno Mazurkiewicz koji je poručio da se veseli uspjehu u narednih 30 godina. "Veliko mi je zadovoljstvo i čast zaželjeti vam dobrodošlicu u ime Međunarodne zračne luke Zagreb. Sretan sam što vas mogu vidjeti na gradilištu novog putničkog terminala na ovaj povijesni dan, kojim simbolično obilježavamo partnerstvo između Hrvatske i konzorcija ZAIC", rekao je Mazurkiewicz.

Ovo je velika stvar za Hrvatsku i za svakog našeg putnika", poručio je premijer Zoran Milanović s gradilišta gdje će u budućnosti biti novi terminal Međunarodne zračne luke Zagreb. "Ovo je velika vijest za Hrvatsku, ovo je velika investicija, ovo su radna mjesta, ovo je posao, stvari se vrte. Ipak, Hrvatska ima još aerodroma, za ovako malu državu, Hrvatska ima još dva Međunarodna aerodroma u koje se ulaže i koji imaju promet od milijun putnika, to je puno, to druge države nemaju. Ali mi želimo da Zagreb bude Zračna luka s prometom od pet milijuna što danas nema".

Grad Zagreb ovim projektom najviše dobiva, poručuje gradonačelnik Milan Bandić koji se zahvalio svima koji su zaslužni za realizaciju novog putničkog terminala. "Zagreb ima 35 posto u Zračnoj luci, veselimo se kao mala djeca da za 36 mjeseci ovo bude gotovo. Ovo nas okreće budućnosti, ne vraća nas u stare rovove ideoloških podjela, razjedinjenosti, apatije ili beznađa. Kamo sreće da ovakvih investicija u Hrvatskoj u vrijednosti od 250 milijuna eura ima više. Bilo bi nam svima bolje", kaže Bandić.

Osim za Hrvatsku i Grad Zagreb, novi putnički terminal Međunarodne zračne luke Zagreb veliki je projekt i za Zagrebačku županiju koja je pet postotni vlasnik. "Velika stvar jer se radi o velikoj investiciji. Znači na području Zagrebačke županije započinje još jedna velika investicija - izgradnja putničkog terminala koji zaslužuje i metropola kao što je Grad Zagreb, Zagrebačka županija, ali i Republika Hrvatska", izjavio je  župan zagrebački Stjepan Kožić.

U prvoj fazi novi terminal će moći primiti tri i pol milijuna putnika, na projektu će raditi 30 hrvatskih tvrtki i oko 1000 radnika koji bi cijeli posao trebali odraditi u roku od dvije i pol godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.