Horor u Povljani: Šest mjeseci nije dobio plaću pa nije došao na posao u mrtvačnicu, leš se u pokvarenoj hladnjači "skuhao"

TIJELO koje je na paklenim vrućinama od 40 stupnjeva počelo truliti i hladnjača u koju su se naselile muhe. Za ovu horor priču iz mrtvačnice u Povljani kriv je kaos u povljanskom Komunalnom poduzeću, u kojemu radnici već šest mjeseci nisu primili plaće. Jedan od njih je tako otkazao poslušnost i jednostavno se nije pojavio na radnom mjestu. Obitelj pokojnog starca u šoku je zbog svega što se dogodilo.

"U subotu sam otišao u mrtvačnicu i uključio hladnjak. Radio je, ali je valjda kasnije došlo do kvara na motoru. Da je djelatnik kojeg sam zadužio za taj posao, obavio sve što je trebao, sve ovo ne bi se dogodilo. On je otkazao poslušnost i jednostavno se nije pojavio, a ključeve je ostavio kod žene na štandu", ispričao je za Novi list direktor povljanskog Komunalca Mladen Peranić.

"Izišli su van blijedih lica, a sestrin suprug krenuo je povraćati"


Pokojnikova unuka ispričala je kako su u subotu, umjesto da ih je prema dogovoru kad su dovezli djedovo tijelo dočekao netko u mrtvačnici, ključ pronašli kod žene koja drži štand s voćem te sami morali smještati leš u hladnjaču. Kad su u nedjelju oko 17 sati došli po tijelo kako bi se organizirao pogreb - pozlilo im je.

Komunalnog djelatnika ponovno nije bilo pa su mrtvačnicu morali sami otključati i opet se sami snalaziti. "Moj dečko je otključao vrata i zajedno sa sestrinim suprugom krenuo prema hladnjači kako bi preuzeli djedovo tijelo. Otvorili su vrata pretinca u hladnjači i odmah ga zatvorili. Izišli su van blijedih lica, a sestrin suprug krenuo je povraćati", ispričala je Novom listu unuka pokojnika.

Dodala je kako hladnjača nije radila, a na visokoj temperaturi koja je dosezala i 40 stupnjeva Celzijevih na tijelu pokojnika započele su truležne promjene, napuhao se i u pretinac hladnjače naselile su se muhe. "Tijelo se napuhalo i poklopac lijesa nije se mogao zatvoriti. Jedan je rođak doslovno sjeo na lijes nakon čega su ga nekako uspjeli zatvoriti, međutim, nesnosan smrad osjetio se i nakon zatvaranja", navela je.

"Zbog smrada i muha koje su oblijetale lijes ispraćaj iz obiteljske kuće više nije bio moguć. Morali smo odmah na groblje. Iako smo kupili sprej protiv muha i osvježivač zraka, sam prijevoz je bio noćna mora. Ljudi koji su nosili lijes jedva su izdržali, a i svećenik je ubrzao molitvu", ispričala je pokojnikova unuka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.