Druga nesreća u manje od tjedan dana: Opet iz tračnica izletio vagon teretnog vlaka

DANAS oko 11 sati između kolodvora Zdenčina i Jastrebarsko iz tračnica je iskliznuo jedan vagon teretnog vlaka, izvijestili su iz HŽ-a. Srećom, nitko pritom nije ozlijeđen. PU zagrebačka je izvijestila kako je iz tračnica izletio jedan od 26 vagona teretnog vlaka koji je prevozio drvenu građu. Sve mjerodavne ekipe su na terenu. U tijeku je očevid. Željeznički promet je u prekidu.

"Putnici u lokalnim vlakovima prevozit će se autobusima između kolodvora Zdenčina i Jastrebarsko, a putnici u daljinskim vlakovima prevozit će se autobusima između Glavnog kolodvora u Zagrebu i kolodvora Karlovac. Putnici koji putuju od Zagreba prema Splitu i obrnuto u vlakovima koji iz Zagreba kreću u 14.04 sati, odnosno iz Splita u 14.41 sati prevozit će se autobusima na Zagreb - Knin - Zagreb. Zbog supstitucije autobusima moguća su kašnjenja putničkih vlakova pa se unaprijed ispričavamo putnicima i molimo ih za razumijevanje", poručili su iz HŽ-a.

Ovo je drugi put u manje od tjedan dana da je vagon nekog teretnog vlaka iskliznuo s tračnica. U ponedjeljak, 7. svibnja, oko 23.04 sati prilikom ulaska teretnog vlaka na kolodvor Malovan iskliznuo je vagon teretnog vlaka koji je prevozio ciglu.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.