Dragičević odustao od tužbe protiv Balenović: "Time je priznao odgovornost za kriminal i korupciju u Ini"

JUČER se na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu trebala održati glavna rasprava u sudskom postupku, u kojem je bivši predsjednik Uprave INE Tomislav Dragičević, zbog navodne klevete tužio predsjednicu Udruge "Zviždač" Vesnu Balenović.

Do suđenja ipak nije došlo, jer je Dragičević u zadnji tren bez obrazloženja odustao od tužbe, tako da je sutkinji Tamari Pleše preostalo jedino da obustavi daljnji sudski postupak.

"Odustajanjem od tužbe za klevetu  Dragičević je priznao svoju odgovornost za eskalaciju kriminala u INI i štetu koju je godinama nanosio INI. Dakako, da je odustajanjem od svog desetogodišnjeg obijesnog progona Dragičević prestao dalje rušiti ugled INE.", smatra Balenović te dodaje:

"Dragičević se našao povrijeđenim, jer sam ga u medijima kao predsjednika Uprave prozivala što je dopustio da kriminal i korupcija u INI uzmu maha, što su mu bili preči interesi naftne mafije, nego racionalizacija troškova koju sam predlagala i da je za vrijeme vođenja INE propustio modernizirati rafineriju u Sisku. Time je prouzročio daljnje trovanje i zagađivanje, koje  je imalo za posljedicu brojna oboljenja i smrti građana Siska."


"Ovo odustajanje samo je kamenčić u mozaiku kojim sam dokazala da prije deset godina INA nije bila vođena dobrim gospodarskim interesima, već privatnim interesima pljačke i destrukcije. Na koncu, da sam bila u pravu svojim intervjuima potvrdili su i predsjednici NO INE Slavko Linić i Davor Štern. Priznala je i Vlada RH ponudivši mi 20.000 eura na ime kršenja mojih ljudskih prava, a što smatram najvažnijim, dobila sam i pismeno priznanje Državnog odvjetništva da su temeljem moje kaznene prijave u INI otkrili kriminal i počinioce.", stoji u priopćenju Vesne Balenović.

Hoće li INA nastaviti gubiti obraz?

"O svemu sam u nekoliko navrata pisala aktualnom predsjedniku Uprave INE Zoltanu Aldottu. Ostaje za vidjeti hoće li mi odgovoriti i shvatiti rješenje mog predmeta kao neriješenu hipoteku svog prethodnika. Vjerujem da uz malo dobre volje možemo postići pravedno i etično rješenje. Time bi se Aldott kao novi predsjednik Uprave distancirao od svih loših odluka i postupaka koje je bivša Uprava INE prema meni počinila.", zaključuje Balenović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.