Demokracija Ante Sanadera: Izbori u splitsko-dalmatinskom HDZ-u zatvoreni za novinare!

ANTE SANADER zatvorio je vrata za novinare! Izbori za novo vodstvo splitsko-dalmatinskog HDZ-a odvijaju se daleko od očiju javnosti! To je tipična demokracija Sanaderovskog tipa. Ante ili Ivo, zaista je svejedno.

Sanader ne želi da novinari čuju što će ga stranačke kolege pitati

Na ulazu u hotel Atrium, u kojem se održava izborna skupština, novinarima je tek kratko pojašnjeno da nisu dobrodošli. Zašto, nitko nije znao objasniti. Pretpostavlja se da Sanader želi izbjeći prenošenje neugodnih pitanja iz dvorane. Kako je Index već najavio, članstvo će postaviti niz provokativnih pitanja, među ostalim i ono o pola milijuna kuna koje je Antina žena Tonina strpala u prtljažnik svog automobila na parkingu prodajnog centra Mercator.

Ta se epizoda iz 2006. godine zaboravila, premda policija nikada nije odradila svoj dio posla i utvrdila porijeklo novca i kome je zapravo bio namijenjen. Prije šest godina bilo je dovoljno da Tonina kaže da se nije snašla. Što na to reći danas kada gledamo Ivu i ostale kako se preznojavaju u sudnici?

Osim epizode iz solinskog Mercatora, Sanader će se naći na meti zbog čitavog niza stvari, lošeg poslovanja županije i županijskih institucija, političke prošlosti, stava oko situacije u HDZ-u... Na koncu, možda i ne čudi što županu Sanaderu danas nije do novinara.

Demokracija dr. Duje i dalje nedostižna za Sanadera

Za razliku od njega, dr. Duje Marasović bio je maksimalno korektan te je prije dva tjedna dopustio novinarima da prate cijeli tijek izborne skupštine splitskog HDZ-a. Svoje su mogli kazati i oponenti, poput Jerka Rošina, koji se novinarima izjadao kako ga nisu pustili na skupštinu. To je mjera demokracije, a ne ovo što Sanader radi.

Kako bilo, danas će mu se pokušati suprotstaviti stari stranački asovi Živko Nenadić i Jure Buzolić. Obojice slove kao ozbiljni kandidati tako da se očekuje napeta završnica.

Kruno Peronja opet u igri na Sanaderovoj listi!

Kristijan Petric danas je i zvanično objavio da odustaje od kandidature jer zbog morala i časti ne može sebi dopustiti da se nađe pored Sanadera i Nenadića.

Petricu se danas smrknulo pred očima kada je vidio da se na Sanaderovoj listi nalazi stari šef županijskog HDZ-a Kruno Peronja, poznat po čvrstoj koaliciji s Kerumom, ali i brojnim ugovorima koje njegov odvjetnički ured ima sa institucijama u vlasništvu županije te općinama kojima vlada HDZ. Peronja je smijenjen nakon što je Petric ukazao na brojne nepravilnosti u njegovom radu. Eto ga sad opet. Nije se izgubio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.