Ča je Sao Paulo kontra Splita grada: Na šikani pred Pravnim fakultetom pozavidio bi i Interlagos

Foto: Index

KAKVO iznenađenje u Splitu. U samom središtu grada pregrađen je početak ulice Domovinskog rata. Jedna strana je potpuno van upotrebe tako da se vozila sada mimoilaze u tek tri preostala traka. Kako to izgleda, može se vidjeti na fotografijama. Nedaleko od Pravnog fakulteta napravljena je šikana kakvoj bi Splitu pozavidio i daleki Sao Paulo. Čini se kao stvorena za obračune u Formuli 1 na njihovoj stazi Interlagos. 

Hoće li Kerum odoljeti šikani?

Kako znamo da je gradonačelnik Željko Kerum veliki ljubitelj auto moto sporta, nema sumnje da će iskoristiti priliku i malo testirati neki od preostalih bolida iz garaže. Ferrarija, nažalost, više nema, crveni je vratio Jollyju, a plavoga je slupao nećak na autocesti, no novi izazov gradonačelnik bi posve uspješno mogao svladati i u novoj jurilici svoje dragane, nešto vremešnijem bijelom Mercedesu ML AMG-u. Težište je povišeno pa će užitak otpora gravitaciji biti izraženiji. Možemo se samo nadati da prenapredna elektronika u Faninoj mečki neće ubiti nesputani doživljaj sportske vožnje. 

Za špice bit će problema

Gradonačelnik će, dakako, morati odabrati neko gluho doba noći, ako takvo uopće postoji na ovoj izuzetno prometnoj gradskoj žili kucavici. Danas nije bilo neke gužve jer je većina iskoristila nadolazeći Praznik rada za neradni tjedan, no i ono malo prometa pokazalo je da će u gradskoj špici biti podosta problema. Kad autobus naleti na autobus, mjesta nema previše. Tim više, jer na kolniku redovito smetaju policijska vozila kojima se dovode okrivljenici na Prekršajni sud.

Promet obavijest zakucao o drvo

Za razliku od gradilišta Tuđmanovog spomenika, na ovom su informacije i dozvole uredno izvješene. U pitanju su pripremni radovi za arheološka istraživanja na gradilištu prodajnog centra Small Mall. Nejasno je zašto baš sada uoči sezone. 

Zbog nove regulacije došlo je do izmještanja dviju autobusnih stanica, koje su prebačene s početka ulice Domovinskog rata na dio pred Pravnim fakultetom. Nesumnjivo je da će to izazvati dodatne poteškoće. Splitski Promet obavijest je zakucao na drvo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.