Britanska punkerica čiji je suprug poginuo u ISIS-u: "Križari misle da pobjeđuju kad nas ubiju"

Screenshot: YouTube

SREDOVJEČNA Britanka Sally Jones, koja je nazvana "Gospođa Teror" nakon što se sa suprugom priključila ISIS-u, preko Twittera se oglasila o smrti supruga, 21-godišnjeg kompjuterskog hakera Junaida Hussaina, britanskog državljanina koji je poginuo u prošlomjesečnom napadu dronom negdje u Siriji, gdje se otišao boriti na strani ISIS-a, piše Daily Mail.

"Nikada više neću voljeti nikoga", napisala je ova 45-godišnja majka dvoje djece dodavši kako je ponosna što su njenog supruga ubili "najveći neprijatelji Alaha", odnosno "križari", kako je nazvala zemlje koje se bore protiv ISIS-a.

Njen suprug Junaid Hussain ubijen je prošlog mjeseca kad je dron pogodio njegov automobil. Hussain je bio treći na američkoj listi najtraženijih ISIS-ovaca, a za ISIS je radio brojne hakerske poslove te je imao jednu od ključnih uloga pri regrutiranju stranaca.

Nazvavši sebe Umm Hussain Britaniya, Jones je na svom Twitter profilu objavila seriju postova kojima veliča svog supruga.

U mladosti bila punkerica

"Ponosna sam što mi je suprug ubijen od strane najvećih Alahovih neprijatelja, neka Alah bude zadovoljan njime. Nikada neću voljeti nekoga osim njega", napisala je.

Referiravši se na vjerovanje džihadista da nakon smrti u borbi postaju mučenici i bivaju nagrađeni u onozemaljskom životu, Jones je napisala kako "križari misle da pobjeđuju kad nas ubiju. Ne pobjeđuju oni nego mi".

Iako je njen profil bio aktivan tek nekoliko sati, za to vrijeme počeo je pratiti priličan broj ISIS-ovih simpatizera.

Ova Britanka prije pristupanja ISIS-u imala je dijametralno suprotan život. U mladosti je bila gitaristica u punk bendu, a supruga je upoznala preko interneta. Hussain je bio dio hakerske skupine poznate kao Team Poison. Godine 2012. čak je zatvoren nakon što je ukrao privatne podatke Tonyja Blaira i objavio ih online. Ne zna se točno kad je par preselio u Siriju, ali najvjerojatnije je to bilo 2013. godine. Nakon prelaska na Islam Jones je sasvim prihvatila ideje supruga odnosno ISIS-a i počela pisati o odsijecanju glava kršćanima.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.