Biskup Uzinić: Ispričavam se svima koji su povrijeđeni, ugasit ćemo tvrtku Pokora

Foto: Dubrovački dnevnik

BISKUP dubrovački Mate Uzinić na tradicionalnom druženju s novinarima osvrnuo se na aferu koju je razotkrio Dubrovački dnevnik te u emotivnom istupu priznao kako je doista Biskupija sudjelovala u poslovanjima i osnivanju brojnih tvrtki. Te tvrtke loše su poslovale i stvorile gubitak od 20 milijuna kuna.

"Unaprijed se ispričavam svima koje će ovo povrijediti. Od Svete stolice dobio sam mandat da vodim Dubrovačku biskupiju 19. ožujka 2011. I onda sam smatrao da nemam mandat kopati po njezinoj prošlosti", kazao je Uzinić i naglasio da je sada najvažnije vratiti povjerenje vjernika. Napomenuo je i da nije znao za tvrtke koje se povezane uz Bizonu čiji je osnivač Pokora, prenosi Dubrovački dnevnik.

Uzinić je izrazio žaljenje i najavio gašenje tvrtke Pokora kada se steknu zakonski uvjeti. Biskup naglašava kako je sve rađeno u dobroj namjeri i želji da se zaradi novac. Kazao je i kako ništa ne zamjera nadbiskupu Želimiru Puljiću.

Podsjećamo, Dubrovački dnevnik otkrio je da je Dubrovačka biskupija osnivač čitavog niza tvrtki koje su umiješane u milijunske transakcije. Dubrovačka biskupija na inicijativu Želimira Puljića, današnjeg zadarskog nadbiskupa i bivšeg dubrovačkog biskupa, osnovala je čitav niz firmi. Osim tvrtke Benfortuna, koja se u medijima već pojavljivala, biskupija je osnovala i firme Pokora, Biozon, Biozon Media Vita, Poliklinika Vita Med, Imprimis Adria i Otok.

Tvrtke Biozon i Biozon Media Vita otišle su u stečaj te su nakon kratkog stečajnog postupka ugašene. No, ne zna se gdje je nestao novac i zašto su uopće otišle u stečaj s temeljnim kapitalom od preko 20 milijuna kuna.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.