BiH: Očekujemo da se Europa u Luxembourgu napokon dogovori oko izbjegličke krize

Foto: FAH

MINISTAR vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak ocijenio je u utorak kako je krajnje vrijeme da Europa dođe do jedinstvenog stajališta o tome kao odgovoriti na aktualnu izbjegličku krizu koja izravno utječe i na države zapadnog Balkana te je izrazio nadu kako će se to dogoditi već u četvrtak na ministarskom sastanku u Luxembourgu.

Crnadak je na konferenciji za novinstvo u Banja Luci kazao kako očekuje da europske zemlje suočene s trenutačnim izazovima pokažu više solidarnosti i djeluju u duhu zajedništva umjesto da razmjenuju uzajamne optužbe.

"Očekujem da se posebna pažnja posveti zemljama koje su pod najvećim pritiskom u posljednje vrijeme, također i zemljama tranzita, poput Srbije i Makadonije, koje ne mogu same iznijeti teret pod kojim su se našle. Mislim da je dobro što će s nama na tom sastanku biti i ministri Turske, Libanona i Jordana, jer su te zemlje primile četiri milijuna migranata", kazao je Crnadak.

BiH je do sada bila pošteđena priliva izbjeglica s područja Bliskog istoka no vlasti te zemlje strahuju kako bi se mogle suočiti s izbjegličkim valom ukoliko bi Mađarska zatvorila svoje granice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.