Bauk: Informacije se krivo tumače, nije 4,5 tisuće više, nego dvije tisuće manje zaposlenih u javnoj i državnoj službi

KOMENTIRAJUĆI rezultate Državnog Zavoda za statistiku koji je objavio kako je u prvih pet mjeseci ove godine u državnim i javnim službama zaposleno 4,5 tisuće ljudi Boris Pleša iz Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika podsjetio je da je od 2009. na snazi uredba o zabrani zapošljavanja u državnim službama.

No, promjenom Zakona o državnim službenicima omogućeno je zapošljavanje u kabinetima ministara bez javnog natječaja, upozorio je.

"Mi smo na to upozoravali i sigurno je da se na taj način stvaraju dupli kriteriji za zapošljavanje u državnim službama. Imate jedne koji su obavezni polagati državni i stručni ispit i koji mogu napredovati u službi, a imate one koji dolaze i odlaze s ministrom", rekao je Pleša.

Ministar uprave Arsen Bauk odgovara da se informacije DZS-a krivo tumače.

"Oni objavljuju podatke o broju zaposlenih po djelatnostima u što spadaju i zaposleni u privatnim zdravstvenim, obrazovnim i ustanovama socijalne skrbi. U javnoj i državnoj službi u ovoj godini je broj zaposlenih smanjen za najmanje 2.000 zaposlenih", izjavio je Bauk.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.