SENZACIJA NA EUROBASKETU Gruzija pobijedila jednog od favorita turnira, suci skoro uništili utakmicu

Foto: Screenshot YouTube

KOŠARKAŠI Gruzije priredili su prvu senzaciju na ovogodišnjem Eurobasketu. U utakmici skupine B u dramatičnoj su završnici slavili sa 79:77 protiv jednog od favorita turnira, reprezentacije Litve.
 
Litva je imala šut za pobjedu, no Mačiulisov pokušaj za tri poena sa sirenom bio je neprecizan.
Završnicu je obilježila skandalozna sudačka odluka. Pri rezultatu 78:74 za Gruziju, Kuzminskas je imao tri slobodna bacanja, ali pogodio je samo jedno. Nakon što je promašio treće, Šengelia je imao najbolju poziciju za skok, ali s leđa ga je odgurnuo Mačiulis i položio za 78:77.
 

Bila je to velika pogreška sudaca, a najbolji igrač Gruzije je na to poludio, počeo je divljati i krenuo je sam dijeliti pravdu. Ipak, sreća za Gruziju da su ga suigrači smirili prije nego li je dobio tehničku, koja bi vjerojatno donijela Litvi barem produžetak, a možda i pobjedu.
 

Šengelia je bio najbolji igrač Gruzije s 29 koševa, 13 je dodao Sanadze, a 12 uz sedam asistencija Dixon. Zaza Pačulia ubacio je osam uz 10 skokova. Kod Litve je najbolji bio Kuzminskas s 18, a Kalnietis je dodao 15.
 

U ranijim utakmicama Slovenija je pobijedila Poljsku 90:81, Njemačka je bila bolja od Ukrajine s 75:63, dok je Grčka pobijedila Island 90:61.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.