Rumunji oplakuju Unireju i poručuju: Ne bi to tako izgledalo da je klub na stabilnim nogama

RUMUNJSKI mediji nisu se nadmetali u pisanju negativnosti nakon debakla Unireje u Splitu. Kao da su se već odavno pomirili da njihov predstavnik neće proći dalje, vidjevši što se dogodilo bukureštanskom Dinamu. Uglavnom je prevladavalo suosjećanje s igračima zbog situacije unutar i oko kluba.

S naslovnica pretežito vrište izjave izraelskog trenera kako ne može vjerovati da su čelnici kluba uspjeli prodati prvog vratara Arlauskasa samo nekoliko sati prije susreta s Hajdukom. Taj potez smatra udarom na samopouzdanje igrača i poručuje istima kako klub nema nikakvog plana i programa.

Nema nikakvih naznaka optimizma uoči uzvrata

Praktički se ne nudi nikakav optimizam za uzvrat, već se spominje kako će za sedam dana već najmanje sedmorica igrača Unireje biti transferirana u neki drugi klub. Optimizam ne nudi ni trener Levy, koji je jako razočaran i ne zna isplati li mu se uopće održati riječ i odraditi uzvratnu utakmicu.

Rumunjski mediji se također prisjećaju kako je počela lijepa priča zvana Unirea Urziceni, koja je prije dvije godine osvojila naslov prvaka Rumunjske, a potom odigrala i značajnu ulogu u Ligi prvaka. Nešto slično kao što je bilo i s Kamen Ingradom, radi se o lijepoj priči s tužnim završetkom. Unirea će vjerojatno i završiti kao Kamen Ingrad, što je još jedan dokaz da umjetni klubovi iz malih sredina ne mogu opstati na duže vrijeme.

"Ne bi to tako izgledalo da je Hajduk igrao s prošlogodišnjom Unirejom"

Na koncu treba priznati da se nije baš previše prostora dalo splitskom Hajduku i njegovoj velikoj partiji. Atmosfera je opet bila nevjerojatna, ali kao da prevladava mišljenje po kojem bi to bila sasvim druga utakmica da su Splićani igrali s "pravom" Unirejom, a ne ovom osakaćenom financijskim kaosom u klubu.

Najbolje se atmosfera u momčadi vidjela nakon što je Hajduk poveo 2:1. Umjesto da su se igrači Unireje povukli i pokušali zadržati vrlo dobar rezultat za uzvrat, oni su se otvorili, psihički sasvim potonuli i praktički više nisu postojali na terenu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.