Prvi čovjek Istre opleo po osječkom čudu: "Zna se odakle dolazi novac i tko je vlasnik njihovih igrača"

Foto: Facebook NK Istra 1961

IZVRŠNI direktor nogometnog kluba Istra 1961 Michael Glover ne misli stati u svom naumu da popravi situaciju u klubu. U razgovoru za Hinu poručio da će neovisno o operativnim problemima u vođenju kluba projekt nastaviti i da još uvijek uživa potporu američkih investitora. 

"Naravno, znam se svako jutro probuditi i pitati se zašto sam još uvijek u Puli, ali tijekom dana pronađem odgovor zašto i dalje ostati. Dobro surađujem s ljudima koji rade u klubu, radujem se budućim uspjesima i to je zapravo odgovor, odnosno to je razlog mog ostanka", kazao je Glover koji je opovrgnuo informaciju koja se ovih dana pojavila u javnost o kašnjenju plaća igračima po nekoliko mjeseci.

"Radi se o načinu plaćanja koji se vrši na temelju izdanih faktura. Po samim pravilima HNS-a koji propisuju da igrači mogu biti najviše tri mjeseca u zakašnjenju s isplatom prije nego što bi mogli raskinuti ugovor, neki igrači plaćeni su na vrijeme, nekima plaća kasni jedan ili dva mjeseca, dok igračima za koje je procijenjeno da bi mogli otići i s kojima ne mislimo produžiti ugovor, plaća možda kasni dulje. No prilikom odlaska igrača iz kluba pronalazimo neko rješenje u vezi dugovanja i sklapaju se posebni sporazumi", objasnio je Glover. 

Glover smatra da je situacija u Osijeku neusporediva s onom u istarskom klubu te da se jako dobro zna odakle se slijeva novac i tko je vlasnik osječkih igrača. 
 
"Na konkretnom primjeru Osijeka vidi se da se radi o jednom velikom bazenu talenata koji pomaže klubu da bolje funkcionira. Čestitam im na uspjehu, no smatram da se osječki primjer ne može replicirati u Puli. Zna se otkuda novac dolazi u Osijek i u kojim količinama, ali i tko je vlasnik igrača koji tamo igraju", rekao je Glover i dodao kako je njegova suradnja s gradom Pulom vrlo dobra i da posebno cijeni doprinos gradonačelnika Borisa Miletića.
 
Mnogi su mu zamjerili to da od dolaska američkih investitora nije ostvaren niti jedan relevantan transfer. Glover objašnjava kako je po preuzimanju kluba vodio višemjesečni spor s RNK Splitom kako bi naplatio transfere nekih igrača.
 
"Prema informacijama koje imam iznosi od nekih transfera nisu u potpunosti završili u klub nego su završili na nekim drugim računima. Upravo je to jedan od razloga zašto neki od sadašnjih igrača kluba nisu prodani jer ne namjeravamo spuštati cijenu samo da bi oni otišli, već ih namjeravamo prodati po realnoj cijeni te tako zaraditi novac koji će osigurati stabilnost kluba", poručio je izvršni direktor pulskog prvoligaša.       
 
Glover će svoj as iz rukava pokazati dovođenjem trojice igrača koji će pojačati tim.
 
"Nalazimo se u selektivnom procesu jer želimo dovesti igrače koji će svojom kvalitetom znatno pridonijeti uspjehu kluba. Zadovoljan sam kako momčad izgleda, no svjestan sam činjenice da nam nedostaje nekoliko pojačanja. Očekivanja u novom prvenstvu, nakon osvajanja šestog mjesta, takva su da bi me zadovoljio svaki bolji plasman od prošlogodišnjeg, dakle od petog mjesta prema vrhu ljestvice", zaključio je.
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.