Katalonski Sport: Barca daje Rakitića i 30 milijuna Juveu za zamjenu za Busquetsa

Foto: Guliver Image/Getty Images

PANDEMIJA koronavirusa ozbiljno je uzdrmala svijet sporta, a nogometno tržište posebno je pogođenom globalnom krizom.

Barcelona je računala za velik novac prodati igrače poput Philippea Coutinha i Ousmanea Dembelea, no sad to neće biti moguće.

Zato će sve češće biti razmjene igrača između klubova kako bi što manje novca trošili.

Barca i Juventus su tako nedavno dogovorili trampu između Pjanića i Arthura, a katalonski Sport danas piše kako je između ta dva kluba još jedna razmjena na vidiku. Ovaj put Barca nudi Juventusu Ivana Rakitića za Rodriga Bentancura.

Rakitić ima ugovor do 2021., ali Barça ga želi prodati ove godine kako iduće godine ne bi otišao kao slobodan igrač. Urugvajac Bentancur trebao bi biti dugoročna zamjena za Sergija Busquetsa. 

Problem je jedino u efikasnosti u napadu, jer je Bentancur u karijeri do sada postigao svega pet pogodaka, dva za Bocu i tri za Juve. Forte mu nije kreacija ni igra u napadu, ali je odličan u defenzivi i Katalonci ga žele.

Barca bi tako zamijenila 32-godišnjaka za 23-godišnjaka, no baš iz te velike razlike u godinama dva igrača katalonski klub će morati uz hrvatskog veznjaka ponuditi i nešto keša, a Sport piše da se radi o iznosu od 30 milijuna eura.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.