Transferi

Igrao je u drugoj momčadi Dinama, a sad potpisuje za Napoli. Ovo su detalji transfera

Foto: Instagram

GABRIEL MAGALHAES, 22-godišnji brazilski branič, karijeru će nastaviti u Napoliju.

Francuski mediji javljaju da su Napoli i Lille dogovorili odštetu od 22 milijuna eura te bonuse koje francuski klub može dobiti ovisno o broju nastupa Gabriela za Napoli. Brazilac će potpisati petogodišnji ugovor s klubom koji je jučer osvojio Kup Italije i po sezoni će zarađivati dva milijuna eura. 

"Gabrielu se sviđa Napoli, posebno trener Gennaro Gattuso, ali čekamo odluku Lillea", rekao je jučer Gabrielov agent Fernando Garcia.

U prethodna dva prijelazna roka velikani su slali ponude Lilleu za 22-godišnjeg Brazilca, ali ih je francuski klub sve odbio. Lille je tada tražio 35 milijuna eura, ali je na cijenu Gabriela utjecala kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa.

U Dinamu bio u drugoj momčadi

Gabriel je prije dvije godine bio u Dinamu. U zagrebačkom klubu nisu ni pomislili otkupiti njegov ugovor od Lillea jer je za prvu momčad nastupio samo jednom. Nastupao je za drugu Dinamovu momčad.

Međutim, nakon povratka u Lille na polusezoni se izborio za mjesto u prvoj momčadi i bio je jedan od najboljih igrača momčadi koja je završila druga u prvenstvu, odmah iza nedodirljivog PSG-a.

Prošle sezone je Goal uvrstio Gabriela među pet najvećih stranih talenata francuskog prvenstva.

"On je relativno novo lice na sceni Ligue 1 jer je odigrao tek 14 utakmica u prvenstvu. Od toga je 12 puta nastupio ove sezone i dao je vrijednu i impresivnu podršku u srcu Lilleove obrane. Jose Fonte i Adama Soumaoro stvorili su sjajnu suradnju u momčadi Christophea Galtiera, ali posljednjim izostancima ključnih igrača obrane Gabriel je istupio korak naprijed i dokazao da je dostojna zamjena najbolje obrane francuskog prvenstva", pisao je Goal o igraču koji je ove sezone odigrao 34 utakmice za četvrtoplasiranu momčad francuskog prvenstva.


Grafika: Sofascore za Index Sport

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.