Novootvoreni stadioni doveli do procvata brazilskog nogometa: Drugoligaša Cearu gleda 17 tisuća navijača

Foto: Montaža

ŠEST stadiona za Svjetsko prvenstvo 2014. godine, na kojima se već održavaju utakmice brazilske lige, postala su pravi hit među tamošnjim navijačima. Naime, sedam od deset najposjećenijih susreta brazilske lige stiže sa nogometnih arena koje će ugostiti svjetsku smotru.

Prosječan broj gledatelja na "novim" stadionima iznosi oko 25 tisuća po utakmici, što je gotovo dvostruko više od 14 tisuća, koliki je do sada bio prosjek brazilske lige. Štoviše, veći je čak i od onog rekordnog iz 1983. godine kada je utakmice gledalo 22 tisuće ljudi po susretu.

Trenutni rekord brazilske Serie A drži Atletico Mineirao, kojeg na stadionu u Belo Horizonteu prosječno prati 32 i pol tisuće navijača. Susret finala Copa Libertadoresa protiv Cruzeira pratilo je gotovo 57 tisuća navijača, a klub je od prodanih ulaznica zaradio 4.5 milijuna eura.

Vrlo interesantan je primjer brazilskog drugoligaša Ceare, koja igra na novootvorenom stadionu Castelao u Fortalezi. Iako tek sedmoplasirana u drugoligaškom društvu, Cearu na domaćim utakmicama prosječno gleda preko 17 tisuća navijača.

Prosječna ovosezonska gledanost na stadionima SP-a:

Mineirao                         32,409
Mane Garrincha            31,413
Maracana                       28,625
Fonte Nova                    20,377
Castelao                         17,426
Arena Pernambuco      11,955

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.