Nutricionist pokazao kako kćeri priprema doručak, jedan detalj mnogima se nije svidio

Screenshot: TikTok

INFLUENCER i nutricionist Ben Coomber kritiziran je zbog, po nekima, neoprostive greške. Ovaj mladi otac snimio je video u kojem priprema zdrav obrok za svoje dijete, u nadi da će inspirirati druge da učine isto. Njegov video je skupio desetke komentara, ali ne isključivo pozitivnih.

"Recept za kašu koju radim za svoju kćer", napisao je te pojasnio da je riječ o doručku koji joj servira otkako je navršila godinu dana. 

"Hranjiv je, sadrži dobre, zdrave masnoće, ima malo šećera i lako mijenja okus upotrebom različitog voća, orašastih plodova, sjemenki i prirodnih okusa. Mlijeko graška također osigurava dobre proteine, koji nedostaju u doručcima mnoge djece", naveo je.

@bencoomber A porridge recipe I make for my daughter 🥣👧   I’ve been giving her this since she was 1 years old and loves it!   Nutritious, good healthy fats, low in sugar, and easy to change the flavour by using different fruit, nuts, seeds and natural flavours – pea milk gives it good protein content too, which many kids breakfasts lack! #kidsbreakfast #childnutrition #health #kidsbreakfastideas #nutitiontips #protein #bencoomber ♬ Shipyard Sample OriginalMix - Official Sound Studio

Iako se većini njegovih sljedbenika svidjela ideja, bilo je nekih koji su upozorili na veliki nedostatak. Naime, Coomber u videu ubacuje kašu u mikrovalnu pećnicu prije nego što je posluži djetetu. A to je, po nekima, kuharski grijeh.

"Stvarno mi nije jasno zašto ste jelo stavili u mikrovalnu? To oduzima svu hranjivost jelu", napisala je jedna osoba.

"Nutricionist koji koristi mikrovalnu pećnicu. Jadno dijete", nadovezala se druga.

"Pomiješaš zdrave sastojke i onda to staviš u mikrovalnu… Nema smisla, uništeno jelo", slaže se i treća.

Je li istina da podgrijavanje hrane u mikrovalnoj pećnici uništava hranjivost jela? Prema doktoru i uredniku časopisa Harvard Health Lettera, Anthonyju L. Komaroffu, to je mit.

"To je zapravo oblik kuhanja koji najmanje utječe na hranjive tvari. Što se hrana dulje kuha, to se više hranjivih tvari razgrađuje, a zagrijavanje u mikrovalnoj pećnici traje kratko. Dakle, veća je vjerojatnost da će hrana izgubiti hranjive tvari kuhanjem na vatri ili u pećnici. Dakle, kuhanje u mikrovalnoj pećnici nije samo brzo, nego je ponekad i nutritivno povoljno", poručio je za New York Times.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.