Milijarder dijeli savjet koji je dao kćeri, psiholozi kažu da je to pametna lekcija

Foto: EPA

MILIJARDER i vlasnik Dallas Mavericksa Mark Cuban morao je umiriti svoju najstariju kćer Alexis kada je kao studentica druge godine Sveučilišta Vanderbilt priznala da "nije sigurna" koju bi karijeru odabrala.

"Svi prolaze kroz taj proces kada pokušavaju shvatiti tko su. Rekao sam kćeri da ne mora znati tko će biti jer se sve mijenja. ‘I ti se mijenjaš, i ti se razvijaš’, objasnio sam joj", rekao je Cuban za GQ.

Cuban je svjestan da su mnogi tinejdžeri i studenti nesigurni po pitanju izbora karijere. Njemu je to u redu, ako djeca marljivo rade na održavanju mogućnosti otvorenima i učenju novih vještina.

"Najvažnije je da ste znatiželjni. Jedino tako ćete na kraju uspjeti", dodao je.

Cubanov put do uspjeha nije bio lak

Djeca milijardera možda imaju manje razloga za brigu od prosječnog tinejdžera, ali Cuban je nedavno rekao da on i njegova supruga Tiffany odlučno govore svojoj djeci da moraju težiti postizanju vlastitog uspjeha u životu.

Cuban se s tim može poistovjetiti jer je u mladosti prošao kroz dosta neizvjesnosti. Godinama prije nego što je osnovao svoju prvu uspješnu tvrtku proveo je nekoliko godina nakon fakulteta spavajući na podu stana koji je dijelio s pet prijatelja nakon što je dobio otkaz na tri posla.

Psiholozi često savjetuju roditeljima da izbjegavaju stavljati prevelik pritisak na tinejdžere i studente oko njihove budućnosti. Mnogi mladi ljudi već su tjeskobni oko upisa na fakultet, odabira smjera ili karijere. Stručnjaci zato pozivaju roditelje da podsjete svoju djecu da postoje različiti putevi do uspjeha i da pronalaženje idealnog puta može potrajati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.