Iscrpljeni tata požalio se na suprugu kojoj mora pomagati oko novorođene bebe

Foto: Shutterstock

NOVOPEČENI otac koji radi 100 sati tjedno obratio se korisnicima Reddita za savjet je li u krivu što se žali zbog brige za novorođenu bebu koja ga čeka kad umoran dođe s posla. 

27-godišnjak je objasnio da je na rubu iscrpljenosti zbog toga što stažira kao kirurg i s partnericom brine o tromjesečnom djetetu. 

"Neočekivano smo doznali da ćemo postati roditelji i odlučili da će moja supruga dati otkaz kako bi se brinula o djetetu dok završim specijalizaciju. Onda smo trebali jednako podijeliti brigu o djetetu kako bi se i ona mogla vratiti na posao", napisao je.

Međutim, otkako je prije tri mjeseca stigla beba, stvari su postale teške za oboje. 

"Trudnoća i porođaj su protekli bez komplikacija, ali ju je to jako fizički i psihički opteretilo. U početku sam dolazio doma gdje me ona čekala i očekivala da preuzmem brigu o djetetu. Prihvatio sam to, ali osjećam da počinjem izgarati", pojadao se. 

Smatra da supruga od njega traži sve više. 

"Neki dan sam došao doma, nisam stigao ni izuti cipele, a ona je već tražila da preuzmem dijete. Rekao sam joj da ne mogu i da sam previše iscrpljen, na što se ona počela svađati pa sam se zatvorio u kupaonicu i dugo tuširao da se smirim", dodaje.

Kasnije su se pomirili, ali supruga mu je jasno dala do znanja da je dijete odgovornost koju trebaju jednako dijeliti. On ima osjećaj da radi i kaže da je na rubu. 

Tisuće su ga pokušale umiriti i dati mu riječi utjehe. 

"Imate novorođenče, radite 100 sati tjedno, a tu je i supruga koja je preopterećena. Ono što vam treba je pomoć. Vrijeme je da krenete od nule i iskoristite energiju kako biste pronašli rješenje", smatra jedna osoba. 

"Oboje u osnovi radite 24 sata dnevno. Neodrživo je. Zamolite člana obitelji ili prijatelja da uskoči oko brige za dijete ili platite dadilju da se dobro naspavate", savjetuje druga. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.