VIDEO Placebo je sinoć slavio rođendan u Zagrebu - bio je to najbolji tulum u gradu

 Foto: Index/instagram

PLACEBO je sinoć nastupao u zagrebačkom KC Dražen Petrović, u sklopu svoje rođendanske turneje "20 Years of Placebo".

Nije nepoznata stvar da se Placebo i Zagreb jako vole, a sinoćnji "rođendanski tulum" je to itekako potvrdio. Više od dva sata svirke tijekom kojih su se pojavile suze, uspomene, stari prijatelji, ali i neopisiva zabava oduševili su lijepo popunjenu dvoranu koja je upijala svaku riječ i svaki pokret genijalnog Briana Molka.

Koncert je započeo videospotom za pjesmu "Every You Every Me", nakon čega su na pozornicu stigli "slavljenici". "Prekrasna ste publika", rekao je Molko Zagrepčanima i prisjetio se svog prvog zagrebačkog nastupa: "Zagreb je kao paralelni svemir, mogao bih se doseliti tu ako se Brexit zaista dogodi". 

Nakon pjesme "I Know", publika je Placebo nagradila gromoglasnim pljeskom koji je trajao nekoliko minuta te iznenadio i njih same.

Na koncertu su odsvirali i neke pjesme koje nisu svirali dugo, poput "Nancy Boy", a posebno oduševljenje publike izazvala je posveta Davidu Bowieju kroz pjesmu "Without You I'm Nothing".

Osvrnuli su se i na američke predsjedničke izbore, svirajući dok se iza njih prikazivala fotografija Donalda Trumpa na kutiji cigareta. "Jako šteti vama i drugima", poručili su.

Način na koji Molko komunicira s publikom učinio je da se svi sinoć osjećaju kao da su zaista na rođendanskom tulumu nekog prijatelja koji zaista cijeni što su došli. Koncert su završili s obećanjem da će se ponovno vratiti, a sudeći prema sinoć viđenom, Zagreb će ih željno čekati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.