Uznemirujuće fotografije mrtvih i izgladnjelih konja šokirale mnoge na internetu

Foto: Coalition for the Protection of Racehorses

UDRUGE za zaštitu i promicanje prava životinja u Australiji napale su vladu optužujući je da nije uspjela zaštititi izgladnjele konje koji su zaglavili na imanju u Queenslandu.

Udruga Animal Liberation Queensland (ALQ) okomila se na vladajuće ovaj tjedan zbog držanja osam preživjelih konja na imanju Toowoomba, okruženih "tijelima njihovih prijatelja... koji se polako raspadaju", prenosi news.com.au.

Lokalka Jo Marsh otkrila je konje na imanju na periferiji Toowoombe 10 siječnja. Fotografirala je 35 mrtvih konja i osam izgladnjelih, a nakon što je o stravičnim prizorima obavijestila Društvo za prevenciju okrutnosti prema životinjama, slučaj je predan ministarstvu poljoprivrede Queenslanda.

Lokalci su tada počeli sami hraniti izgladnjele konje uz pomoć udruge koja je financirala većinu troškova. No 22. siječnja Marsh se požalila kako su im rekli da prestanu hraniti konje jer "ometaju istragu".

Istraga koju su proveli ALQ i Koalicija za zaštitu trkačkih konja utvrdila je i da je među leševima pronađenima na imanju Toowoomba bilo i pet trkačkih konja. Jedan od preživjelih konja, Flagflamenco, još uvijek je registriran kao aktivan za natjecanje Racing Australia.

"Usprkos negodovanju javnosti i gotovo 2500 e-mailova ministru poljoprivrede, čini se da je još uvijek vrlo malo aktivnosti Biosecurity Queenslanda kako bi se zaštitilo preostalih osam konja na imanju u blizini Toowoombe, gdje je preko 30 konja već stradalo od gladi", priopćile su organizacije.

"Susjedi su osiguravali korisnu hranu za konje sve dok u ponedjeljak iz Biosecurity Queenslanda nisu dobili upute da ih prestanu hraniti. Izuzetno smo zabrinuti za sudbinu preostalih konja i imamo pitanja u vezi s režimom hranjenja i njihovih nadzorom."

"Čekanje da još konja umre prije poduzimanja potrebitih radnji i gonjenja vlasnika je velika nepažnja ministarstva", naveli su uz poziv na ostavku ministra poljoprivrede.

Queensland Biosecurity osporava verziju događaja ALQ-a, tvrdeći da se brinu o osam preživjelih konja.

Fotografije izgladnjelih životinja obišle su svijet te rastužile mnoge na društvenim mrežama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.