Saznali smo bi li Advent u Zagrebu bio najbolji u Europi da Hrvati nisu glasali

Foto: Ante Delač/Index/European Best Destinations/FAH

ADVENT u Zagrebu treću je godinu zaredom osvojio laskavu titulu najboljeg u Europi po izboru posjetitelja portala European Best Destinations.

>>>Što se krije iza izbora na kojem je Advent u Zagrebu proglašen najboljim u Europi<<<

Od ukupno 200.516 glasova Zagreb je osvojio 38.830, što ga je plasiralo na prvo mjesto ovogodišnjeg izbora. Obratili smo se organizatorima izbora te ih upitali ono što mnoge zanima - bi li Zagreb pobijedio i da Hrvati nisu glasali za njega?

"Od sveukupnog broja glasova, 38,2 posto glasova došlo je iz Hrvatske (usporedbe radi, drugoplasirani Colmar primio je 36,32 posto iz Francuske, dok je trećeplasirani Beč primio 43,6 posto glasova iz Austrije). Ako sve to uzmete u obzir, Zagreb bi i bez glasova iz Hrvatske odnio pobjedu. Nacionalna potpora samo je dokaz da se događaj sviđa i samim građanima te da ga žele podijeliti s turistima", objasnila nam je Perrine Bertrand iz European Best Destinations.

Glasači iz SAD-a i Rusije najviše su glasova dali upravo Adventu u Zagrebu. 72,45 posto Amerikanaca i 24,81 posto Rusa odabralo je zagrebački Advent kao najbolji u Europi, a Zagreb je oduševio i 77,82 posto Norvežana. Advent u Zagrebu najdraži je i Australcima. Nizozemci su, nakon Aachena i Kolna, najviše glasali za Zagreb, dok su Nijemci Zagrebu dali više glasova nego Kolnu, Nurnbergu i Rothenburgu zajedno.

I Ircima se svidio zagrebački božićni ugođaj pa je 60,34 posto njih glasalo da Zagreb i ove godine ponese titulu najboljeg u Europi, a zanimljiv je podatak i da je Zagreb dobio dva glasa s Jamajke te tri glasa iz Kenije.

Hrvati su, pak, nakon Zagreba, najviše glasova dali Beču, Budimpešti i Pragu.

Natjecala su se ukupno 24 grada, a sudjelovali su posjetitelji iz 131 zemlje. 

>>>FOTO Potpuno drugačija od svih: Ovo je najljepša adventska lokacija u Zagrebu<<<

>>>VIDEO/FOTO Isprobali smo skoro sve na zagrebačkom Adventu, evo što nas je oduševilo, a što baš i ne<<<

>>>CNN uvrstio Advent u Zagrebu među najbolje na svijetu<<<

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Advent u Zagrebu, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Advent u Zagrebu.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.