Regina King nakon dvije godine progovorila o smrti sina (26): Nisam ista osoba...

Foto: Profimedia

PRIJE dvije godine preminuo je sin glumice Regine King. Ian Alexander Jr. Ian si je oduzeo život svega dva dana nakon svog 26. rođendana. Regina je sada progovorila o tragediji.

"Druga sam osoba nego što sam bila 19. siječnja. Jesam", rekla je glumica u emisiji Good Morning America. Njen novi film Shirley posvećen je pokojnom sinu, a Regina je otkrila da sada stvarno razumije što znači tugovati. 

"Tuga je putovanje. Shvaćam to. Tuga je ljubav koja nema kamo. I svi se nosimo s tim drugačije. Znam da mi je važno odati počast Ianu, onom tko on jest, govoriti o njemu u sadašnjem vremenu jer je uvijek uz mene, kao i radost i sreću koju nam je svima donio", rekla je. 

"Tuga nikad neće nestati"

Ne želi, kaže, ni razmišljati zašto je Ian to učinio. "Kad je riječ o depresiji, ljudi očekuju da izgleda na određeni način - očekuju da izgleda teško. Ovo moram doživjeti i ne mogu trošiti vrijeme na razmišljanje o Ianovom izboru kojeg poštujem i razumijem... On više nije želio biti ovdje, a to je drugima teško prihvatiti jer nisu prošli kroz naše iskustva, nisu živjeli na Ianov način", rekla je.

Ponekad se, napominje, osjeća krivom. "Kad roditelj izgubi dijete, pita se što sam mogao učiniti da se to ne dogodi. Znam da tu tugu dijelim s drugima, ali nitko drugi nije Ianova mama, znaš? Samo ja. Dakle, to je moje. A tuga nikad neće nestati. Uvijek će biti uz mene", kaže Regina.

Glumica je Iana dobila sa svojim bivšim suprugom, producentom Ianom Alexanderom Sr. Ian je bio umjetnik i DJ, a s majkom je bio vrlo blizak.

*Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01/2376470 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 (plavi-telefon@zg.t-com.hr)

Psihološki centar TESA: 01/4828888 (psiho.pomoc@tesa.hr)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.