Prošli tjedan mnogi nisu znali ni da postoji. Sad je jedna od najtraženijih glumica

Foto: Instagram

Michelle KEEGAN osvojila je obožavatelje u Netflixovoj adaptaciji trilera Harlana Cobena Fool Me Once. Glumica iz britanske sapunice Coronation Street (36) preuzela je glavnu ulogu bivše vojne satnice Maye u drami koja je trenutno jedna od najgledanijih serija na svijetu.

 

Od glumice iz sapunica preko noći je postala velika svjetska zvijezda zahvaljujući Netflixovom hitu, a zapela je za oko i brojnim holivudskim filmskim režiserima, piše Daily Mail. Prema njihovim izvorima, preplavili su je scenarijima i prijedlozima za potencijalne nove uloge.

"Stalno joj stižu telefonski pozivi i ponude od holivudskih filmskih rukovoditelja, drugačije je od svega što je Michelle doživjela prije. Netflix je globalna platforma i serija joj je dala priliku da zablista", naveo je insajder za britanski tabloid.

Michelle je ranije priznala da se bojala da više nikada neće dobiti ulogu nakon što je njezin lik Tina ubijen u Coronation Streetu. Ali od tada je nadmašila vlastita očekivanja.

Tko je Michelle Keegan?

Što znamo o novoj zvijezdi Netflixa? Odrasla je u Manchesteru s roditeljima Michaelom Keeganom i Jackie Turner te mlađim bratom Andrewom. Pohađala je srednju školu St Patrick's RC u Ecclesu, a kasnije Manchester School of Acting, gdje je studirala.

No, prije nego što je dobila svoju prvu ulogu, Michelle je prodavala šminku u tržnom centru u Selfridgesu na pultu s kozmetičkim proizvodima, a kasnije je radila u raznim trgovinama od svoje 15. do 20. godine te u zračnoj luci Manchester na prijavama.

Sada 36-godišnjakinji zatim je ponuđena uloga Tine McIntyre u Coronation Streetu, ali tek na drugoj audiciji 2007. godine, kada je nadmašila oko 900 drugih kandidata koji su bili na audiciji. Lik Tine je debitirao u ITV-jevoj sapunici, a Michelle je osvojila mnoštvo nagrada.

Na British Soap Awardsu proglašena je najboljom glumicom, ali, nakon toga, i najseksepilnijom ženom u zemlji. Nedavno je u razgovoru za The Observer progovorila o napuštanju Corronation Streeta i kako je mnogi "osuđuju zbog njezine karijere u sapunicama".

Priznala da ima imposter sindrom

"U industriji postoji mnogo snobizma oko sapunica, ali osjećam kao da je to najbolje iskustvo učenja: raditi s tri različita redatelja u jednom danu, skakati između različitih priča - jednu sam minutu plakala zbog smrti, a onda sam rađala, to je tako jedinstveno iskustvo", navela je.

Godinu dana nakon odlaska iz serije, Michelle je dobila svoju sljedeću veliku ulogu u BBC-jevoj drami Ordinary Lies, u kojoj je glumila Tracy Shawcross. Iste godine, bivša zvijezda sapunice najavila je svoju najveću ulogu do tada jer je dobila ulogu u filmu Our Girl iz 2016.

U međuvremenu, Michelle je 2017. preuzela ulogu još jedne Tine, ovog puta u drami koja je prikazivala odnos Tine Dean i kapetana Engleske na Svjetskom prvenstvu '66 Bobbyja Moorea, u ITV-ovoj seriji Tina & Bobby. Zatim je 2019. izabrana za seriju Brassic, gdje je igrala glavnu ulogu Erin Croft.

Ipak, unatoč svom uspjehu, Michelle je nedavno podijelila skrivenu bitku s kojom se suočava. Govoreći za The Sun, rekla je: "Kada sam počela glumiti, imala sam 19 godina i stvorila sam si imposter sindrom. Još ga imam."

Zbog uloge u filmu spasila život nepoznatoj ženi

Ali Michellein rad na filmu Our Girl doveo je do toga da je pomogla u spašavanju života. Večerala je u restoranu kada se žena za susjednim stolom počela gušiti. Glumica je skočila i ustrojila uspaničeno osoblje restorana.

Zbog memoriranog scenarija sa seta, Michelle je znala točno što učiniti pa je navodila osoblje dok nisu zajedničkim snagama pomogli ženi.

"Prije filma Our Girl to nikad ne bih učinila... Uspaničila bih se. Mislim da mi je trening koji sam imala dao samopouzdanja", dodala je.

Što se tiče Michelleina privatnog života, ona je u sretnom braku s bivšom zvijezdom reality showa The Only Way is Essex Markom Wrightom. Par se vjenčao još u svibnju 2015., a zaručili su se 2013., nakon devet mjeseci veze.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.