Profesor sa Stanforda tvrdi da vas dvije fraze koje govorite krivo mogu pretvoriti iz luzera u asa

Ilustracija: Instagram

PROFESOR s Ivy League sveučilišta tvrdi da dvije male greške negativno utječu na percepciju drugih o vama te vam staju na put prema uspjehu.

Bernard Roth, profesor mehaničkog inženjerstva na sveučilištu Stanford, o tome je pisao u knjizi "Achievement Habit: Stop Wishing, Start Doing, and Take Command of Your Life" gdje je predstavio ideju "dizajna razmišljanja".

U svojoj suštini, "dizajn razmišljanja" je način rješavanja problema, piše Independent. Roth zagovara primjenu takvog načina razmišljanja na vlastiti život. Prema njemu, izbor riječi odnosno dvije fraze ljude koče u uspjehu.

"Moram" - "želim"

Roth sugerira korištenje fraze "želim" umjesto "moram". Naime, kad kažete da nešto morate, to odmah zvuči kao obaveza ili cilj koji vam je netko zadao. Prema njemu, ljudi koji "žele" umjesto "moraju", imaju bolje razumijevanje o tome da su i stvari u kojima ne uživaju rezultat izbora koji su napravili.

"Ali" - "i"

Kad razmišljamo o zadacima, korištenje riječi "ali" sugerira problem, a Roth tvrdi kako ga "i" odmah pokušava riješiti.

Pokazao je to na primjeru iz svakodnevnog života. "Želim u teretanu nakon posla, ali moram se pripremiti za obaveze ujutro. Zbog "ali" čini se kao izbor, dok vas "i" tjera na traženje rješenja", tvrdi profesor Roth.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.