Pokušala se ubiti par dana nakon ove fotke: "Vidite li demone u mojim očima?"

Foto: Instagram

CAITLIN FLADGER, mama iz Vancouvera koju na Instagramu prati oko 300 tisuća ljudi, često objavljuje fotke iz svakodnevnog života sa svojim klincima, ali otvoreno govori i o problemima s depresijom. 

Nedavno je podijelila fotku koju je sa svojom djecom snimila samo nekoliko dana prije nego što je pokušala počiniti samoubojstvo. 

"Ova fotka je nastala par dana prije nego što sam si pokušala oduzeti život. Tako mi je drago što nisam uspjela. Djeci nikad nije bolje bez mame. Većinu svog života vodim borbu s depresijom i anksioznošću, a prošlog su siječnja mračni dijelovi mog uma počeli pobjeđivati", započela je ona. 

Dodala je da je u to vrijeme po cijele dane spavala, ostavljajući djecu pred televizorom. 

"Nisam bila mama kakvu su poznavali. Počela sam postajati osoba koju ni ja nisam poznavala. Jednog popodneva mi je prišao moj petogodišnjak, dok sam ležala u odjeći koju sam nosila cijeli tjedan, kose u čvorovima i s bočicama lijekova oko mene, i pitao me zašto spavam tako puno. To je bio tren kad sam shvatila da nisam dobro", priznala je Caitlin. 

Nakon toga počela je slušati mračnu stranu svog uma. 

"Čula sam glas u glavi koji mi je govorio da sam teret svojoj djeci. Da sam teret svima i da bi im život bio lakši da mene nema. Tad sam odlučila da ću sve završiti popivši miks pilula. Sjećam se da sam plakala dok sam praznila bočice i na internetu tražila koliko mi je potrebno da se više ne probudim. Nisam zapravo htjela umrijeti, samo sam htjela da prestane bol", navodi ona. 

Spasila ju je njena majka koja je baš u tom trenutku došla na vrata, shvatila o čemu se radi i spriječila je. 

"Podsjetila me koliko mi treba moja mama i koliko mojoj djeci ja trebam. Možete vidjeti demone s kojima sam se borila na ovoj slici. Možete ih vidjeti ispod slojeva šminke. Možete ih vidjeti u mojim praznim očima. Gotovo godinu dana kasnije tu sam. Sa svojom djecom. Još uvijek se borim s glasovima u glavi, ali ne više sama. Prihvatila sam pomoć. Prošla sam dugo i ružno putovanje. Ali tu sam i borim se. Vaša vas djeca trebaju. Niste teret. Vašoj djeci nikad neće biti bolje bez vas", poručila je. 

 

Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida KBC Zagreb (radi od 0 do 24 sata): 01 2376 335

Plavi telefon: 01 4833 888 Psihološki centar

TESA: 01 4828 888

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.