Ovako danas izgleda Selma iz pjesme Bijelog dugmeta, a njezina priča bi vas mogla rastužiti

Foto: Instagram

SELMA iz pjesme Bijelog dugmeta zaista postoji i danas živi u Zagrebu. Žena po kojoj je ime dobio jedan od najvećih hitova Bijelog dugmeta danas ima 89 godina, ali se i dalje jasno sjeća Vlade Dijaka koji joj je 1949. godine napisao pjesmu, budući da mu se jako svidjela kao djevojka.

U jednom intervjuu prije nekoliko godina Selma Borić je priznala da joj Vlado Dijak nikada nije otvoreno priznao ljubav, ali dobro pamti trenutak kada je čula pjesmu Bijelog dugmeta i sjetila se kako joj je Dijak nosio kofer do željezničkog kolodvora u Sarajevu.

Danas je jako usamljena.

Gotovo svakog novinara koji je nazove Selma poziva u Zagreb. Nedavno je ekipi s banjalučkog portala Nostalgija rekla da samuje i da su umrli svi koji su joj nešto značili.

"Samujem kao svaka starica. Voljela bih da malo dođete u Zagreb, jer vas iz Banje Luke posebno volim. Rijetko putujem. Nedavno mi je umrla i sestra Nura-Marija u Mostaru i sve je manje onih ljudi s kojima sam provela život. Odem do dućana, popričam s poznanicima i to je sve", kazala je.

Selmu je ovih dana obišao Željko Bebek te njihovu zajedničku fotografiju objavio na svom Instagram profilu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.