Tenisačica srpskog podrijetla o borbi s depresijom: Umalo sam si oduzela život

Foto: EPA

DANAS se obilježava Svjetski dan mentalnog zdravlja, a tim povodom bivša tenisačica srpskog podrijetla Jelena Dokić objavila je na svom Instagram profilu emotivnu poruku u kojoj je opisala svoju borbu s depresijom.

"Ova fotografija me uvijek rastuži i donese određeni bol. Nastala je tijekom perioda mog života kada sam imala depresiju, anksioznost i panični poremećaj. Samo nekoliko godina poslije, umalo sam oduzela sebi život. A danas sam u potpuno drugom svijetu", započela je.

"Nakon što sam se uspjela izboriti sa svim privatnim izazovima i izaći na drugu stranu, znam kako je važno da si u konstantnom kontaktu s ostalim ljudima oko sebe. A znam i da nisu svi dovoljno sretni da imaju takvu mogućnost. Zato je danas jako važno da se podigne svijest o mentalnom zdravlju i problemima.

"Možda ne djeluje kao velika stvar to što netko ima probleme takve prirode, ali ako znate da imate podršku sa strane, to pravi veliku razliku. Važni su obitelj, prijatelji... Priželjkivala sam da se tada čujem s još više ljudi. Tako da vas molim da pružite podršku svakome, jer nikada ne znate kroz kakvu borbu u tom trenutku prolaze."

"Ljudi nekada umanjuju vrijednost obične poruke ili poziva. Ne treba vam puno vremena ili truda, a zapravo mogu imati veliki utjecaj. Znam koliko je meni to značilo na svakoj razini. Mora se više razgovarati o toj temi. Brinite se o sebi, ali i o drugima i to je poruka koju treba poslati na ovaj dan", zaključila je.

Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida KBC Zagreb (radi od 0 do 24 sata): 01 2376 335

Plavi telefon: 01 4833 888 Psihološki centar

TESA: 01 4828 888

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.