Foto: Press
POSLJEDNJA ovotjedna epizoda gastro showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ pobila je uvriježeno mišljenje da se u Dalmaciji kuha samo mediteranska kuhinja, kao i da se u unutrašnjosti Hrvatske ne znaju pripremiti lignje ili rižoto od sipe! To je, na svoj poseban način prokomentirao i sam Špiček rekavši da je „sve otišlo kvragu“!
„Nažalost, sve ide kvragu: cure iz Siska najbolje lignje prave, a Dalmatinka najbolje štrukle kuha! Sve se to okrenulo – ono šta je gore ide doli!“, slikovito je komentirao Špiček nakon kušanja punjenih lignji. S njim su se složili i Željka i Ivan, komentirajući fantastično pripremljenu raštiku, odnosno jelo koje u potpunosti zaslužuje aplauz.
Doduše, nekim je parovima mediteranska kuhinja bila prevelik zalogaj. Katarina i Luka svoja su dva zvonca pametno iskoristili. Prvo je Pažanin učio Luku kako se ispravno odvaja glava ribe od tijela i guli koža, dok je Špiček u posljednji tren uskočio u pomoć i pokazao im trik za zgrušavanje brudeta s brašnom. „Sad ću napraviti nešto što se inače ne radi u kuhinji. Znam da ću zbog toga dobiti po nosu od sto ljudi, ali bolje i to nego što ste vi napravili. Ja vam drukčije ne znam pomoći, samo pri kraju još dotjerajte okus“, rekao je Špiček dok je kuhačom popravljao Katarinino i Lukino jelo koje je u konačnici dobilo solidnih 20 bodova. „Da sam dala više, bila bi to ocjena Špičeku“, priznala je Željka Klemenčić.
Iako su se nalazili na dnu tablice s istim brojem bodova kao Katarina i Luka, Silva i Dražen napustili su show riječima „na mladima svijet ostaje“. Njihov kokošji šugo s pljukancima nije im donio bolje bodove, no ne žale ni za čim. Dapače, veseli ih što se kući vraćaju s dva poklonjena miksera.
Katarina i Luka dobili su novu šansu, a povjerenje će pokušati opravdati tek za tjedan dana jer se u ponedjeljak u koštac s novim zadacima gastro showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ vraća Bijeli tim.