Slavni glumac kritizirao Disneyjev film: Prave zaostalu priču o patuljcima u špilji

Foto: Press

GLUMAC Peter Dinklage, koji je u hit seriji Igra prijestolja glumio Tyriona Lannistera, kritizirao je remake Disneyjevog animiranog filma Snjeguljica i sedam patuljaka, piše BBC.

"Svidjelo mi se što su s ponosom odabrali glumicu latinskoameričkog podrijetla da interpretira Snjeguljicu", rekao je Dinklage te napomenuo da su trebali biti progresivni i kada je u pitanju odabir ostalih likova.

"Na neki način si progresivan, ali još uvijek stvaraš zaostalu priču o sedam patuljaka koji žive u pećini. Svu ljubav i poštovanje šaljem glumici i ljudima koji su mislili da rade pravu stvar, ali ja sam se samo pitao što to rade", objasnio je Peter.

Glumac kaže da poznaje puno ljudi koji vole Snjeguljicu i sedam patuljaka, ali da smo sada u 21. stoljeću i da Disney mora utjecati na mlade u pravom smjeru. 

Disneyju nije trebalo dugo da odgovori na kritike.

"Kako bismo izbjegli promoviranje stereotipa koji su zastupljeni u originalnoj verziji filma, odlučili smo koristiti drugačiji pristup kada je riječ o ovih sedam likova. Počeli smo surađivati s ljudima niskog rasta u cilju poboljšanja nove verzije", rekao je glasnogovornik Disneyja. Film će producirati Oskarovac Marc Platt.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.