Hrvat u Senegalu naišao na prodavača u kockastom dresu: "Modrić otvara sva vrata"

VARAŽDINAC Ivan Bengeri bloger je, influencer, amaterski fotograf i putopisac koji svoje avanture objavljuje na društvenim mrežama i blogu pod nazivom Idemo putovati, piti i jesti. Na Facebooku ga prati više od 180 tisuća ljudi, a na Instagram profilu više od 25.5 tisuća.

Bengeri se trenutno nalazi u Senegalu, u zapadnoj Africi, a zanimljivo je da ga je, čim je sletio, dočekao ulični prodavač u dresu hrvatske reprezentacije. Kazao nam je da ovo nije rijedak prizor.

"Ima takvih u našim dresovima svugdje, a spominjanje Luke Modrića otvara mnoga vrata. Tu sam tek dva dana, bio sam prije na Cabo Verdeu (Zelenortskim Otocima), gdje isto svi znaju za Hrvatsku zbog nogometa. A ovdje pogotovo. Na primjer, jučer u luci policajac provjerava putovnice, vidi meni i prijatelja iz Hrvatske i odmah uz smiješak kaže 'Luka Modrić'", ispričao nam je.

Tamo se nogomet posebno voli

Istaknuo je da se svugdje mogu kupiti kopije hrvatskih dresova. "Vole nas, pa nose. Gledaju svjetska prvenstva i vjerojatno simpatiziraju Hrvatsku kao malu reprezentaciju koja hrabro igra s velikima. Ipak, najomiljeniji igrač im je njihov Sadio Mané", kaže Bengeri.

Dodaje da se tamo nogomet posebno voli. "Igraju nogomet gdje stignu. S obzirom na uvjete, nije ni čudo da su četvrti na svijetu u nogometu na pijesku. Da imaju trave, koliko igraju bili bi i četvrti na svijetu u normalnom nogometu."

Kontrast života u Senegalu

Na pitanje znaju li još nešto o Hrvatskoj osim nogometa, rekao je da ne znaju previše, ali mnogi bi, tvrdi Bengeri, htjeli u Hrvatsku jer je u Europi. Opisao nam je i kakav mu se čini život u Senegalu.

"Veliki kontrast. Tu su skupi auti poput BMW-ova, Mercedesa, SUV-ova... S druge strane, još je više sirotinje koja živi u teškim uvjetima. Automobili su apsolutno svi slupani jer je promet kaotičan, a svi voze po saharskom pijesku jer su ulice Dakra krcate", rekao nam je.

Sve fotografije koje nam je Ivan Bengeri poslao sa svog putovanja u Senegal možete pogledati u galeriji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.