Balaševićeva kći otvoreno o teškoj nesreći, zlostavljanju i odnosu sa slavnim ocem

Foto: Facebook/YouTube

JELENA Balašević, kći slavnog kantautora Đorđa Balaševića, prvi je puta javno progovorila o teškoj nesreći koju je preživjela, odnosu s ocem i zlostavljanjem koje je trpjela u vezi.

Najesen će sve to opisati i u knjizi, no sada je otkrila neke detalje za Kurir.

"Bila sam oduzeta od brade do stopala. Liječnici su i rekli da imam jedan posto šanse da ponovno stanem na noge, a ja sam ipak prohodala", opisuje Jelena posljedice prometne nesreće koju je doživjela prije 17 godina, 1998. godine, i kojoj je slomila vrat.

"Čini mi se da nikad nisam bila razumnija nego tad. Sudbina je poslala automobil u kojem se nalazio dečko koji je te večeri diplomirao medicinu. Čučnuo je pored mene u travu i na moje pitanje 'hoću li moći hodati' odgovorio je 'hoćeš'. Od tog trenutka nisam vjerovala ni u jedno drugo rješenje."

Usprkos svim prognozama 8. ožujka 1999. godine Jelena je izašla iz bolnice na nogama. No, početnu sreću zamijenio je sram i kompleksi zbog teškog hoda i prihvaćanja da više nikad neće biti ista. U tome su pomogli i roditelji: "Nije mi mogla pomoći neka skupa operacija ili lijek. Od roditelja sam dobivala ono što mi je najviše trebalo. Neograničene količine ljubavi."

Kaže da je od majke naslijedila hrabrost i nepokolebljivost, spremnost da se nosi s lažima, spletkama i osudama. Od oca je naslijedila ljubav prema riječima, omiljena njegova pjesma joj je "Uspavanka za dečaka". "Ja sam fan Đorđa Balaševića tako da mi se teško odlučiti, ali ova pjesma je savršena alegorija odnosa roditelja i djeteta. Sve je rečeno u njoj. I o dobru i o zlu."

Jelena je za Kurir progovorila i o nasilju u vezi: "Počelo je kao stiskanje za ruku, guranje na zid, vrijeđanje... Onda slijedi plakanje i obećanje da se neće ponoviti. Ali ponovi se, a moja želja da vjerujem bila je veća od realnosti. Nikad me nitko nije toliko vrijeđao kao čovjek koje sam voljela. Nisam prepoznala da se to ne može popraviti. Tek kad me je ošamario, odlučila sam otići."

Napominje da je obitelj nikad nije osuđivala: "Sramota dolazi od pomisli da nas roditelji nikada nisu udarili niti bili grubi prema nama. Da je moj otac dao sve od sebe da nas sačuva od kaosa ovog svijeta i da sam ja onda dopustila da me netko maltretira."

Upozorava i sve žene da to ne trpe: "Nasilje nema opravdanje. Nasilnik se nikada neće popraviti. Vjerujte da ima mnogo ljubavi na svijetu i da vas, baš kao i mene, čeka pravi muškarac kome neće pasti na pamet da digne ruku na ženu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.