Krenule optužbe: "Hrvatska uvijek mora kopirati, Lasagna je kao Käärijä s Wisha"

Foto: Marko Prpic/PIXSELL/EPA

NAKON pobjede Baby Lasagne na Dori, osim oduševljenja mnogih, krenuli su i prvi prigovori i kritike. Naime, osim što oni uporni Lasagnu i dalje optužuju za plagijat grupe Pain (što smo pojasnili tu), neki ga sad optužuju da je ideju za nastup posudio od prošlogodišnjeg predstavnika Finske, repera pod imenom Käärijä.

"Ovo je Käärijä s Wisha", "Hrvatska uvijek mora kopirati nekog lanjskog predstavnika, sad je to Käärijä", "Podsjeća me na finskog predstavnika lani, ali sviđa mi se", "Potpuno je jasno tko ga je lani inspirirao za ovaj nastup i pjesmu", pišu neki fanovi Eurosonga na društvenim mrežama.

"On je puno uložio, a ja sam uložio još više"

Međutim, Baby Lasagna se s takvim optužbama susreo čim je upao na Doru i već je komentirao te tvrdnje. "Znam da me uspoređuju, to mi je drago jer ga smatram dobrim glazbenikom. Ja sam navijao za njega i ako ja mogu nekome pružiti ono što je on meni pružio, taj neki osjećaj, to je onda super", rekao je Lasagna tijekom gostovanja u Dobro jutro, Hrvatska sredinom siječnja.

@hrvatska_radiotelevizija 🎤 @thebabylasagnaofficial komentirao je u emisiji @dobrojutrohrvatska usporedbu s prošlogodišnjim izvođačem Eurosonga @paidatonriehuja te je otkrio neke detalje nastupa za Doru. #hrvatskaradiotelevizija #babylasagna #käärijä #dora #dora2024 #hrvatska #eurosong #DobroJutroHrvatska #fyp ♬ original sound - HRT

"Iskreno, mislim da nas ljudi najviše uspoređuju zbog konteksta samog Eurosonga. Da toga nema, mislim da bi nas teško uspoređivali, ali razumijem i nije mi krivo", dodao je. Tad ga je voditeljica pitala i o scenskom nastupu, o kojem se nije znalo puno.

"On je uložio puno u scenski nastup, hoćeš li ići u tom smjeru?" pitala ga je.

"On je puno uložio, a ja sam uložio još više", rekao je tada Lasagna i nasmijao se.

Vidite li vi sličnost?

Usporedite dvije pjesme pa nam u anketi recite vidite li sličnost.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.