VIDEO Imala je 34 kilograma i skoro umrla od anoreksije, a danas joj mnogi zavide na izgledu

Foto: Instagram

ELLE LIEZTOW, dvadesetjednogodišnja djevojka iz Melbournea, našla se na rubu smrti od anoreksije nakon što je pala na samo 34 kilograma, piše Daily Mail.

Komplekse vezane za fizički izgled dobila je još u osnovnoj školi kad su je navodno prozvali "debelim kitom". Stvari su se malo sredile kad se priključila plivačkom timu i izgubila nekoliko kilograma, pa su je vršnjaci prestali maltretirati.

Kad je počela trenirati za nacionalni tim, imala je treninge deset puta tjedno, te je, naravno, još više izgubila na težini.

"Svi su htjeli biti moji prijatelji. S petnaest godina sam praktički prestala jesti jer sam se bojala da ću ostati bez prijatelja ako se udebljam. Sve su cure u školi pričale o gubitku kilograma, pa sam počela jesti vrlo male količine hrane i počela pretjerivati s vježbanjem", objasnila je.

Anoreksija joj je dijagnosticirana u šesnaestoj godini. Tad je prestala s treninzima kako bi imala vremena za izlaske i jela još manje. Pronalazila je načine da sakrije pravo stanje stvari od svoje obitelji.

"Punila sam grudnjak i nosila vrećastu odjeću kako ne bi primijetili mršavost, a u kuhinji bih podmetala ostatke hrane kako bi izgledalo kao da jedem. Moji su roditelji mnogo radili i nije bilo teško od njih sakriti činjenicu da ne jedem", ispričala je.

Kad je počela ponovo jesti, nije imala nikakvu kontrolu nad prehranom i konzumirala bi velike količine hrane od kojih se brzo udebljala, pa se odlučila vratiti starim navikama.

S osamnaest godina njeno se stanje toliko pogoršalo da je završila u bolnici. Dogurala je do nevjerojatnih 34 kilograma na visinu od 168 centimetara.

"U to sam vrijeme izgubila čak 40 kilograma u manje od šest mjeseci. Moje tijelo je otkazivalo. Elektroliti su mi bili toliko niski da su mi liječnici rekli da je čudo što sam uopće živa", kaže ona.

Ipak, trebalo joj je još dvije godine da shvati da joj nitko ne može pomoći da bude sretna osim nje same.

"Počela sam istraživati alternativne načine prehrane. Oduševilo me kad sam otkrila veganstvo. Danas jedem zdravo i više ne mrzim svoje tijelo", rekla je.

Također, Elle je odlučila podijeliti svoje iskustvo kako bi pomogla drugim mladim djevojkama koje se bore sa slikom o sebi.

"Ne uspoređujte se s drugima. Nekom će se uvijek sviđati kako izgledate, čak i ako se vi sami sebi trenutno ne sviđate. Život prestaje kad ste zarobljeni u poremećaju prehrane i počet će ponovo kad se iz toga iskopate", poručuje.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.