Zbogom, Zeuse: Stanovnici gradića okupili se i oprostili od teško bolesnog policijskog psa

Foto: Facebook

POSLJEDNJA vožnja patrolnim vozilom 11-godišnjeg njemačkog ovčara Zeusa privukla je velik broj onih koji su se odlučili oprostiti od starog "murjaka".

Naime, policija iz Ridgefielda u Connecticutu je organizirala procesiju za psa koji je zbog teškog degenerativnog poremećaja morao biti uspavan.

Policija se na službenom Facebook profilu od Zeusa oprostila riječima: "Danas je dan kad ćemo se oprostiti od našeg voljenog Zeusa. Ovo je izuzetno emocionalan dan za sve nas. Bio je naš kolega i prijatelj. Jako će nam nedostajati i nikad ga nećemo zaboraviti. Naše misli i molitve su uz Zeusa, pozornika Murraya i njegovu obitelj u ovim teškim trenucima".

Tijekom procesije, stanovnici Ridgefielda stajali su uz cestu i promatrali policijske automobile na putu do veterinarske bolnice u kojoj je Zeus uspavan,.

"Čast je biti uz njega u posljednjim trenucima. Bolest ga je uništila i dovela do točke da je za njega gotovo neizdrživo nastaviti sa životom", rekao je za WTNH narednik John Roche.

U osmogodišnjoj karijeri, Zeus je pomogao pri uhićenju 250 dilera i pronalasku 50 nestalih ili traženih osoba. 2006. pomogao je pri zaplijeni pet kilograma marihuane, a njegov "partner" postao je detektiv Scott Murray koji se za njega i brinuo nakon odlaska u mirovinu.

U posljednjoj objavi, policija iz Ridgefielda napisala je: "Zeuse, sa suzama u očima opraštamo se od tebe. Bio si cijenjeni član naše ekipe i zaslužan si za velike stvari. Bila je čast raditi s tobom i znati da si tu kako bi nas smirio. Znamo da ne bi oklijevao položiti život za bilo koga od nas kada bismo se našli u opasnoj situaciji. Hvala ti što nisam čuvao tijekom godina. Nedostajat ćeš nam i nikad te nećemo zaboraviti. Dragi prijatelju, počivao u miru".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.