Splitske legende i dalje žive: Pokrenuta peticija za izgradnju spomenika Borisu i Dinu Dvorniku

Foto: change.org

UDRUGA Urbana Desnica otvorila je peticiju za izgradnju spomenika Borisu i Dinu Dvorniku u gradu pod Marjanom. Iz udruge napominju kako peticija automatski odlazi na adrese Ureda gradonačelnika, te Ureda za kulturu Grada Splita, i to bez obzira na rezultate predstojećih lokalnih izbora. Udruga moli sve građane Splita, Dalmacije i Hrvatske, da se priključe ovoj inicijativi i potpišu peticiju.

Jedna od opcija udruge Urbana Desnica je da se statua Borisa i Dina Dvornika postavi na Matejušci, poznatom okupljalištu splitske mladeži. Statua bi oca i sina prikazivala kako zagrljeni sjede na zidiću na punti. Druga je opcija da budu na rivi, na jednoj od klupica, po uzoru na “Matoša na klupi”, postavljenog u Zagrebu.

Za komentar smo upitali Danijelu Dvornik koja je za blagdane došla u Split. "Čula sam za tu inicijativu, ali ja nisam nikako da se Dino, pa i otac mu, stave na Matejušku. Oni tamo ne pripadaju, i nemaju veze s njom. Ako se ta ideja realizira, onda je bolje da ti kipovi budu postavljeni pokraj kazališta. Inače, sama inicijativa mi je u redu", rekla nam je supruga pokojnog "kralja funka".

Peticiju možete potpisati ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.