Rusija zabranila fotomontaže na kojima Putin jaše divlje i druge zvijeri

Foto: Tumblr

"KORIŠTENJE fotografija poznatih osoba na taj način šteti njihovom ugledu", stoji, između ostaloga, u novom pravilniku koji je donesen u Rusiji, a koji zabranjuje daljnje objave i korištenje fotomontaža "na kojima javne osobe nisu prikazane na način koji odgovara njihovoj osobnosti", kao, primjerice, kada Putin jaše ili kroti divlje i druge zvijeri, i slično, prenosi Washington Post.

Pravilnik je donijela tamošnja državna medijska agencija potaknuta tužbom koju je protiv popularne društvene mreže Vkontankte podnio ruski pjevač Valeri Syutkin zbog objave "uvredljive" montaže. Sud je presudio u korist pjevača pa je nadzorno tijelo za cenzuru na internetu reagiralo nadogradnjom postojećeg pravilnika o zaštiti osobnih podataka.

Između ostaloga su, tako, zabranili objave fotomontaža javnih osoba koje te osobe prikazuju na "uvredljiv način", a zvijezda upravo takvih prikaza je Putin. Internetske stranice koje se ne budu pridržavale novih smjernica ovog pravilnika bit će automatski ugašene, bez upozorenja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.