Nakon 30 godina se pokajao pa vratio ukradeni novac - i to s kamatama!

Ilustracija: Shutterstock

OVOM je kradljivcu trebalo dugo vremena da se pokaje, ali barem je 30 godina nakon zločina napravio pravu stvar.

Naime, neimenovani je muškarac priču koja se potom proširila svim svjetskim medijima započeo tako što je na adresu redakcije News 8 poslao zanimljiv upit: "Tražim pomoć da kontaktiram čovjeka kojem dugujem novac", stajalo je u anonimnom pismu u kojem je autor priznao da je provalio u dućan sjeverno od sela Middleville u Michiganu prije 30 godina.

Samoprozvani kradljivac nije naveo razlog krađe, a u nastavku je pisalo i da je ukrao "otprilike 800 dolara", ali i da je poslao 1200 na adresu lokalnog šerifa. Uvećani je iznos opravdao objašnjenjem da je potrebno i nadoplatiti kamate, a kad su iz redakcije nazvali šerifa on je potvrdio da je našao omotnicu na kojoj je pisalo "povjerljivo", unutar koje se nalazilo pismo kakvo je poslano i redakciji, ali i spomenuti novac.

Policajci su uspjeli pronaći vlasnika dućana koji je posao prodao 1988. godine koji je potvrdio da mu je '80-ih ukradena spomenuta svota. Osim toga, ne namjeravaju muškarca osuditi za zločin. Zastara je već ionako davno stupila na snagu, a iako malo prekasno, pljačkaš se ipak iskupio, prenosi WoodTV.

Osim toga iz pisma je sasvim jasno da nije nimalo ponosan na svoje (ne)djelo: "Ne mogu opisati koliko mi je žao, ali predugo sam živio s ovom krivnjom. Ako pronađete vlasnika, molim vas, recite mu da sam bio glup što sam to učinio i da mi je žao".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.