Hrvatski putopisac u rezidenciji jednog od redatelja "Gospodara prstenova"

Foto: Tomislav Perko (tomislavperko.com)

PUTOPISAC Tomislav Perko, koji je nedavno boravio na Novom Zelandu, imao je priliku živjeti u luksuznoj rezidenciji jednog od redatelja "Gospodara prstenova", i to, ni više ni manje, nego čitavih mjesec dana. A sve se dogodilo gotovo slučajno, nakon što su Perko i njegova cura, Marija Kobić, preko web stranice za zamjenu domova tražili besplatan smještaj na Novom Zelandu.

"Tu smo kuću našli preko portala za zamjenu domova, homeexchange.com, što je jedan od načina na koji smo sređivali besplatan smještaj na Novom Zelandu, inače jednoj od najskupljih država na svijetu. Princip je jednostavan - vi odsjednete u nečijoj kući, i on odsjedne u vašoj - potpuno besplatno. No, naša zamjena s ovom kućom je bila specifična jer se vlasnici zapravo nisu ni namjeravali uputiti u Hrvatsku, ali kad su čuli našu priču o putovanjima svijetom, odlučili su nam je ustupiti na čitavih mjesec dana, dok oni putuju SAD-om. Netko im je trebao skupljati i poštu, je l'", priča nam Perko.

Kuća se nalazi u najpopularnijoj turističkoj destinaciji Novog Zelanda - Queenstownu. "Mi smo definitivno imali privilegiju boravka u njoj, pogotovo jer nismo praktički morali ponuditi ništa zauzvrat, ali i drugi ljudi mogu probati - u Queenstownu, uz tu kuću, ima još stotinjak drugih predivnih kuća na tom istom portalu za zamjenu domova", objašnjava Perko.

Kuća ih je, naravno, fascinirala, no najviše su ih se dojmili, kažu, nedostatak zidova te prozračnost i otvorenost koju je kuća dobila postavljanjem staklenih stijena. "U svakom trenutku, bez obzira na to gdje se nalazite u kući, puca predivan pogled na jezero Wakatipu i okolne planine. No, posebna priča je to što je to nekada davno bila mala trošna kućica, a kako je redateljeva karijera rasla, tako su rasli i popratni sadržaji - bazen, gostinjska kućica, jacuzzi, soba za stolni tenis, i drugo", prepričava Perko.

Redatelj u čijoj su kući boravili jedan od 20-ak njih koji su radili na filmu "Gospodar prstenova", a koautor je i još nekoliko blockbustera.

"Zove se John Mahaffie. Upoznali smo njega i njegovu ženu na večeri, uživali u razgovoru", kaže Perko te dodaje: "Poklonio sam mu i svoju knjigu. Tko zna, možda jednog dana odluči i o mojim putovanjima napraviti film, haha".

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.