Afrički žigolo i sredovječna Europljanka: Film o seks turizmu uzdrmao Cannes



FILM koji je ovog vikenda prikazan u Cannesu te konkurira za Zlatnu palmu digao je mnogo prašine zbog svog sadržaja. Naime, film ilustrira 50-godišnju Europljanku koja otputuje u Keniju kako bi uživala u seksu s mladim Afrikancima koji se bave prostitucijom.

Pod nazivom "U raju: Ljubav", film je napravio austrijski redatelj Ulrich Seidl, a glavnu ulogu dobila je glumica Margaret Tiesel kojoj je ovo prva filmska uloga, a proslavila se na kazališnim daskama. Kako u filmu ima dosta golišavih scena, a i tematika je seks turizam, mišljenja o filmu su podijeljena. Jedni smatraju kako se radi o psihološki plitkom scenariju, drugi su zgroženi zbog seksualne eksploatacije mladih Afrikanaca, a treći pak hvale hrabrost redatelja i glumaca što su napravili jedan takav uradak.

Prema riječima autora, film je zamišljen kao trilogija u kojem svaki dio prikazuje jednu sestru koja odlazi na odmor i traži ljubav. Stoga se prvi dio i zove "Ljubav", drugi će se zvati "Nada", a treći "Vjera". Druga dva dijela već su pri završetku, a premijerno će biti prikazana na jesen, otkrio je redatelj za New York Times.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.