Donijeli su najtežu odluku i uspavali psa koji je izgubio pamćenje. Evo zašto

Foto: Instagram

GUBITAK ljubimca slomi svakog vlasnika. Ljubimci su članovi obitelji i kada odu s ovog svijeta, za sobom ostave golemu prazninu u srcima i životima vlasnika. Mnogi se vlasnici moraju suočiti s uspavljivanjem jer je to često jedini način na koji im mogu okončati bol. Ako se pas muči i ako je bol očita i neizdrživa za pse, većina vlasnika odabire eutanaziju. Pas Blake ima nešto drugačiju priču. On je sa svojim vlasnicima živio devet godina.

Dvije je godine proveo u azilu, a od druge do jedanaeste godine bio je najsretniji pas na svijetu. No s devet i pol godina dijagnosticirana mu je pseća demencija. Gubitak pamćenja od njega je napravio posve drugog psa. Na trenutke je bio neprepoznatljiv, a onda bi se ponovno vraćao sebi. Njegovi vlasnici kažu kako je to bilo teško gledati jer je Blake često zbunjivao sam sebe.

Ponekad bi tražio da ga puste iz kuće u dvorište, a kada bi u sljedećem trenutku otvorili vrata, Blake nije htio izaći. Nekada bi ga odlazak iz kuće toliko plašio da bi ga morali dugo tješiti i davati mu najdražu hranu kako bi se umirio. Počeo se plašiti običnih stvari i zbunjivale su ga situacije u kojima je bio već puno puta. Gore od svega je to što ga je sve to užasno zbunjivalo. Blake nije mogao shvatiti što mu se događa i hoće li to ikada prestati.

Isto tako, gubitak pamćenja loše je utjecao na njegovo spavanje. Budio bi se više puta tijekom večeri pa bi preko dana bio umoran, iscrpljen i tjeskoban. Stanje se iz dana u dan pogoršavalo te su njegovi vlasnici na preporuku veterinara odlučili uspavati Blakea. Putem Instagram profila napisali su da im je to bio najgori dan u životu. Takvu odluku nije bilo teško donijeti, no morali su misliti na svog psa te ne biti sebični.

Najprije su sastavili popis s njegovim najdražim aktivnostima, omiljenom hranom te ljudima koje je obožavao te su mu svakog dana priređivali po jedno ili više iznenađenja. Tako je Blake posljednji put išao u šetnju šumom sa svojom najdražom osobom, jeo je pizzu, sladoled i omiljene slastice te radio sve one najzabavnije stvari koje su njegovi vlasnici čuvali za posebne prigode. Vjerujemo da je ovo bila užasno teška odluka, no u takvim trenucima moramo misliti na ljubimce koji užasno pate.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.