Za ovaj kruh vam trebaju samo 4 sastojka, ne mijesi se, a uspijeva i početnicima

Foto: Shutterstock

Kad vani zahladi, nema ničeg ljepšeg od mirisa svježe pečenog kruha koji se širi domom. Upravo za takve zimske dane idealan je ovaj nevjerojatno jednostavan recept za koji vam ne treba ni puno vremena ni novca, a uspijeva baš svakome, piše Mirror.

Za ovaj kruh potrebna su vam samo četiri sastojka, ne morate ga mijesiti, a ne treba vam ni posebna oprema poput pekača ili kuhinjskih robota. Sve se priprema u jednoj zdjeli, a rezultat su dvije savršene štruce koje će vam potrajati cijeli tjedan.

Potrebni sastojci

Za kruh će vam trebati samo 4 sastojka:

  • glatko brašno
  • kvasac
  • sol
  • topla voda.

Kako se priprema

U velikoj zdjeli pjenjačom pomiješajte brašno, kvasac i sol. Dodajte toplu vodu i špatulom miješajte dok se svi sastojci ne sjedine u grubu kuglu tijesta. Nije potrebno mijesiti rukama. Zdjelu prekrijte prozirnom folijom i ostavite na toplom mjestu da se tijesto diže dva do tri sata, odnosno dok se ne udvostruči i postane puno mjehurića. Tijesto možete peći odmah ili ga nakon dizanja staviti u hladnjak i do tri dana.

Veliki lim za pečenje lagano pobrašnite. Tijesto istresite na drugu pobrašnjenu radnu površinu. Oštrim nožem ili rezačem za tijesto prerežite ga na pola. Svaki dio nježno oblikujte u duguljastu štrucu dugu otprilike 20-ak centimetara. Štruce položite na pripremljeni lim, prekrijte ih prozirnom folijom i pustite da se dižu još 45 minuta. Zagrijte pećnicu na 245°C. Uklonite foliju sa štruca i oštrim nožem ih nekoliko puta zarežite po površini.

Lim sa štrucama stavite na srednju rešetku u zagrijanu pećnicu. Na dno pećnice stavite vatrostalnu posudu s otprilike dvije šalice kipuće vode i brzo zatvorite vrata. Para je ključna za hrskavu koricu. Pecite 20 - 25 minuta, dok kruh ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju. Pečen je kad kucanjem po dnu zvuči šuplje. Prije rezanja, kruh ostavite da se hladi na rešetki najmanje 20 minuta.

Cijeli recept pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.