AKO STE ljubitelj laganih, kremastih deserata i neodoljivog okusa kokosa, Raffaello torta bez pečenja idealan je izbor za vas. Ova torta inspirirana popularnim Raffaello kuglicama savršeno spaja bogatstvo bijele čokolade i nježnost kokosa - i to sve bez uključivanja pećnice. Osim što izgleda elegantno i privlačno, priprema je jednostavna, što je čini idealnim desertom za posebne prilike.
Raffaello torta prava je ljetna poslastica (a još nam je draža jer ne zahtijeva pečenje, pa ni miksanje), a pripremila ju je naša čitateljica Antonia Jagodić, koja je u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? podijelila i recept. Donosimo ga u nastavku.
Ova torta ima okus baš poput omiljenih Raffaello kuglica i idealna je za ljetne dane, a od sastojaka će vam za njezinu pripremu trebati:
Vrhnje za šlag i šećer izmiksajte, a zatim toj smjesi dodajte krem sir i kokos. Petit kekse i par kuglica Raffaella natrgajte na sitne komadiće i dodajte u izmiksanu smjesu. Promiješajte dok se ne sjedini. Smjesu prebacite u kalup za torte promjera 24 centimetra.
Za preljev zagrijte vrhnje za šlag i njime prelijte bijelu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne otopi. Preljev izlijte na tortu, ukrasite po želji te ostavite pola sata na sobnoj temperaturi pa prebacite u hladnjak na nekoliko sati.
Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.