U FACEBOOK grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? pokrenuta je zanimljiva rasprava. "Jeste li probali smrznuti pomfrit peći u mikrovalnoj pećnici?", pitanje je koje je jedan korisnik postavio na Fejsu, a odgovori su raznoliki.
"Ne peče se jer će ispariti sva tekućina iz njega", "U mikrovalnoj se ništa ne peče, već se odmrzava ili podgrijava", pišu neki, dok drugi kažu da su i sami isprobali peći pomfrit u mikrovalnoj pećnici te da funkcionira.
"Uvijek ih tako pečem, otprilike pola sata", "Moja mikrovalna može peći, s time da bude u tankom sloju", napisale su dvije korisnice Facebooka.
Pomfrit se doista može peći u mikrovalnoj pećnici, ali treba imati na umu da rezultat neće biti jednak kao kod pečenja u klasičnoj pećnici, fritezi ili air fryeru. Pomfrit pečen u mikrovalnoj pećnici neće biti jednako hrskav - češće će ostati mekan ili blago gumenast. Ipak, ako tražite brzo rješenje i ne smeta vam nešto drugačija tekstura, mikrovalna može poslužiti.
Rasporedite pomfrit u jednom sloju na tanjur, a prije toga ga pobrišite kuhinjskom krpom ili ubrusom, kako biste uklonili višak vlage. Tanjur stavite u mikrovalnu i uključite na najvišu snagu (obično 800-1000 W). Grijte ih 4 do 6 minuta, ovisno o količini i snazi uređaja. Na pola vremena ih možete okrenuti ili promiješati kako bi se ravnomjernije zagrijali.
Ipak, friteza, air fryer ili klasična pećnica su daleko bolja opcija, posebno ako preferirate hrskavi pomfrit, tako da bismo vam preporučili da se prilikom pripreme pomfrita ipak držite tih klasičnih opcija.